• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi put u istoriji Borac savladao Mladost i plasirao se u finale Kupa RS, trener Marjanović zadovoljan: Dobar osjećaj!

Autori Bojan Jakovljević Autori Dragan Šutvić

Banjalučani se revanširali Brčacima za prošlosezonski neuspjeh u finalu Kupa Republike Srpske i nakon 18 uzastopnih poraza konačno uspjeli da slave protiv Mladosti.

 OK Borac prvi put u istoriji savladao Mladost iz Brčkog Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Prošle sezone Mladost je u finalu Kupa Republike Srpske zaustavila Borac i osvojila rekordni 12. uzastopni trofej u ovom takmičenju, ali Banjalučani su se večeras revanširali Brčacima.

"Crveno-plavi" slavili su 3:1 (25:13, 25:23, 18:25, 25:16) u polufinalu Kupa RS i plasirali se u finale, gdje će drugu godinu zaredom pokušati da se domognu trofeja. Rival će im ovaj put biti bijeljinski Radnik, koji je u drugom polufinalu savladao Gacko 3:0.

Banjalučani su tako konačno prekinuli nevjerovatnu seriju od čak 18 uzastopnih poraza u duelima protiv Mladosti, te su Brčacima konačno nanijeli poraz.

Trener Borca Mišo Marjanović bio je prezadovoljan što je konačno prekinuta crna serija protiv kluba iz Brčkog.

"U prvom setu odigrali smo onako kako smo se dogovarali. Vidjelo se po samom bloku, gdje oni bukvalno nisu uspjeli da prođu dva napada. Drugi set bio je totalni kontrast - krećemo da se opuštamo, imamo loše prijeme i samim tim ulazimo u treći set, u kojem smo ih razigrali i koliko god smo pokušavali da se vratimo, nije bilo moguće. Srećom, vratili smo se u posljednjem setu", rekao je Marjanović po završetku meča.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Konačno je mogao da odahne jer je njegov klub prvi put u istoriji uspio da porazi Mladost.

"Zadovoljan sam, dobar je osjećaj. Idemo opet u finale, samim tim i na završni turnir Kupa BiH. Mislim da moja ekipa, kada se uzme u obzir koliko radi i trenira, mora da preuzme malo više odgovornosti i na terenu", dodao je trener Borca.

Zanimljivo, Borac i Mladost ponovo će igrati za vikend, ovaj put u okviru 4. kola Premijer lige BiH.

"U subotu igramo opet s njima od 15.30 u dvorani 'Centar'. Odgledaćemo ponovo ovaj meč, analizirati ga i pripremiti se za istog protivnika."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Sava Radić bio je među boljim na terenu.

"Veliki je ovo uspjeh i zadovoljni smo što smo prošli u finale Kupa RS. Čast mi je što sam imao priliku da igram polufinale, jer sam tek došao u Borac", rekao je mladi odbojkaš Borca.

Iako ih za vikend očekuje novi duel sa Mladosti, ramišlja se i o norveškom Vikingu iz Bergena, rivalu u drugom kolu Čelendž kupa-

"Razmišljamo o narednom protivniku, treniramo jako sa željom da ih pokušamo pobijediti. Nadamo se najboljem", poručio je Radić.

Borac je odlično startovao u novoj sezoni. U Premijer ligi BiH ostvario je sve tri pobjede (Modriča, Ilidža, Bosna) te je trenutno lider u prvenstvu, dok je u Kupu RS prije Mladosti maksimalnim rezultatom porazio Gradišku.

Pogledajte fotografije sa večerašnjeg meča u "Boriku"...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC