ŠOK

Skandal - najbolji svih vremena sklonjen iz tenisa zbog kockanja!

Autor Dragan Šutvić

Najbolji dubl igrač svih vremena Bob Brajan, zajedno sa nekadašnjim teniserom Mardijem Fišom, optužen je za promociju kockanja.

Izvor: Profimedia

Američki tenis trenutno potresa veliki skandal povezan sa kockanjem. Tandem trenera reprezentacije SAD Bob Brajan i Mardi Fiš, optuženi su od strane ITIA (organizacija koja se bavi integritetom u tenisu), za promociju kockanja na društvenim mrežama.

Ova dva bivša tenisera će snositi velike posljedice, prvo će biti suspendovani iz tenisa na četiri mjeseca, a potom će morati u budžet ove organizacije da uplate po 10.000 dolara. Njih dvojica trenutno imaju funkciju članova Dejvis kup reprezentacije SAD, pa je to veliki udar na njih.

Bob Brajan je vjerovatno i najbolji dubl igrač u istoriji ovog sporta. Osvojio je 119 turnira, a sa svojim bratom blizancem Majkom je osvojio i zlato na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. Osvojio je 16 titula na grend slemovima, a prvi na ATP listi bio je 439 nedjelja!

Mardi Fiš je 15 godina bio profesionalac i za to vrijeme je uspeo da uzme šest titula na ATP turu, a 7. mjesto mu je najviši plasman na rang listi.Najbolji rezultat u karijeri mu je polufinale Vimbldona, kao i srebrna medalja na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Tagovi