• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkriveno kako zapravo izgleda ATP lista - Novaka spustili za tri mjesta: Da nije ove odluke, drhtali bi Nadal i Alkaraz

Autor Nikola Lalović

Novak Đoković sezonu završava na petom mjestu ATP liste, a morao bi da bude drugi!

 Novak Đoković trebao da bude drugi na ATP listi Izvor: Profimedia

Novak Đoković je ove sezone propustio dva grend slema, Australijan open i US Open, nije igrao na mastersima u Indijan Velsu, Majamiju, Sinsinatiju i Kanadi, a opet je završio sezonu kao peti na svijetu! Trneutno ima 4.820 bodova, poslije pobjede na završnom mastersu u Torinu, gdje je oborio brdo rekorda.

Najstariji pobjednik završnog mastersa je proganjan i svašta mu je zabranjivano tokom sezone iza nas, ali čak i da se sve to desilo, a da su mu pripisani svi pošteno stečeni bodovi, opet bi bio drugi na ATP listi! Kako?

Jednostavno je, Đoković je osvojio Vimbldon, a na tom grend slemu nije bilo dodjele bodova zbog jednostrane odluke Vimbldona da ne dozvoli ruskim i bjeloruskim teniserima i teniserkama da učestvuju na turniru. Da mu je tu dodato 2.000 bodova, a da su Rafael Nadal i Karlos Alkaraz dobili svoje poene, ATP lista bi izgledala jako napeto!

Alkaraz je ispao u trećem kolu, Nadal u polufinalu i kada bi se zbrojili ti poeni Novak bi sezonu završio na drugom mjestu sa samo 180 bodova iza drugoplasiranog Španca, a da ne pričamo da bi mnogo duže ostao u samom vrhu liste. To bi izgledalo ovako na kraj godine, kada se podvuče crta:

  • Alkaraz 7.000
  • Đoković 6.820
  • Nadal 6.740

Sa ovakvim razvojem događaja sve bi bilo mnogo drugačije, sezona bi se drugačije razvijala i možda bi sa još jednim odigranim turnirom Novak "jurio" prvo mjesto. Ovako će za tako nešto morati da sačeka narednu godinu!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC