• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

6 razloga zbog koji je Novak najbolji na svijetu! Uradio je što niko ne bi mogao: "Na tim ramenima sam plakao"!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nevjerovatne podvige pravio je Novak Đoković u turbulentnoj sezoni u kojoj je više vremena proveo van terena. Bez obzira na to, pravio je sjajne rezultate.

 Novak Đoković statistika ove sezone Izvor: FoNet/AP/Antonio Calanni

Novak Đoković je najbolji teniser svijeta, bez obzira šta rang-lista ovog ponedeljka kaže. Na njoj je srpski as peti sa tačno 2.000 bodova manje od prvoplasiranog Karlosa Alkaraza i to poslije osvajanja Završnog mastersa i pobjede protiv Kaspera Ruda. Dovoljno je bilo da mu nisu oduzeli bodove za osvajanje Vimbldona i samo sa tim poenima bio bi na vrhu. Da se ne spominje deportacija iz Australije, pa zabrana Amerikanaca da igra na US openu i na Mastersima u toj zemlji...

Njegova nevjerovatna statistika u turbulentnoj sezoni, u kojoj veći njen dio nije mogao da bude na terenu, najbolje opisuje ko je zaista prvi reket planete. Druga imena su možda ispred, ali svi oni vjerovatno to znaju. Samo nekoliko interesantnih podataka govori tome u prilog.

  • Sa 35 godina i 5 mjeseci je najstariji osvajač Završnog mastersa
  • Osvojio je 65 titula sa najvećih turnira, po tome je prvi u istoriji
  • Samo ove sezone je pet pehara osvojio, po tome je izjednačen sa Alkarazom, koji je igrao cijele godine i nije mu bilo zabranjeno da učestvuje na turnirima
  • Od tih podignutih trofeja čak tri su sa najvećih turnira, po tome je takođe izjednačen sa Karlosom
  • U Torinu je osvojio čak šestu titulu sa posljednjeg turnira u sezoni, toliko ima i Federer
  • I kao šesto, ove sezone ostvario je 11 pobjeda protiv tenisera iz Top 10 i po tome je najbolji. Podsjećamo, sve to u sezoni u kojoj je više vremena provodio van terena, nego na terenu!

Pričao je o tome i po završetku meča sa mladim norveškim teniserom u Italiji. "Kada govorimo o mladosti, želim da se zahvalim mojoj porodici i timu što su bili ovde sa mnom, ne samo na finalnom meču, nego tokom cijele karijere. Moji roditelji i braća nisu ovdje, ali gledaju ovo sigurno. Hvala im, prolazili smo kroz neke teške trenutke, posebno ove godine. Davali ste mi podršku, rame na koje sam mogao da se oslonim i na kom sam plakao. Bio je ovo rolerkoster, nešto što nikada nisam doživio, samo vi znate kroz šta sam sve prošao. Hvala vam, mnogo cijenim to, ovaj trofej je jednako vaš koliko je i moj", poručio je Đoković.

Imaće sada Nole još malo vremena za odmor i osvježenje. Ono što sa velikim nestrpljenjem čeka jeste Australijan open, zabrana je skinuta i može da ide u Melburn naredne godine. Juriće novi grend slem trofej, a prije svega toga možda stigne i da pogleda neki meč na Mundijalu u Kataru. Obećao je da će doći na finale i šalio se da reprezentacija Srbije treba da dođe do borbe za pehar i da će biti tu. Poslao im je poruku na kameri odmah poslije meča, pa je onda napravio šou sa Zlatanom Ibrahimovićem.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC