Ostali sportovi

Đoković se povukao! Veliki rival čekao, Novak nije izašao na teren: Otkriveno zašto Bugarin igra umjesto Srbina!

Autor Dušan Ninković

Navijači su se nadali da bi mogli da vide spektakl protiv Nika Kirjosa, ali Novak nije mogao na teren!

Izvor: Profimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković priprema se za sezonu u Dubaiju, gdje igra na egzibicionom turniru, ali ga publika večeras neće vidjeti na terenu u Svjetskoj teniskoj ligi. Iako je trebalo da zaigra protiv Nika Kirjosa u reprizi finala Vimbldona koje je dobio prije nekoliko mjeseci, Đoković je saopštio da se ne osjeća najbolje i da zbog toga propušta meč.

Australijanac će tako za rivala imati Grigora Dimitrova i neočekivano su mu porasle šanse za pobjedu. Protiv Novaka bi imao daleko manje prilike da trijumfuje, iako je jasno da Srbin trenutno nije u idealnoj formi. Vidjelo se to i na prvom meču u Dubaiju, kada je dozvolio Saši Zverevu da ga savlada i donese važnu pobjedu svojoj ekipi.

Ostaje da se vidi da li će Novak Đoković biti spreman za treći meč na ovom egzibicionom turniru. On bi u posljednjem susretu trebalo da nastupi protiv Feliksa Ože-Aljasima, ali je mnogo bitnije da Novak zdrav i spreman dočeka sezonu. Zna se da će takmičenje za bodove i povratak na čelo ATP liste početi u Adelejdu, a zatim ga čeka Australijan open. U Melburnu bi, pored važne 2.000 bodova za listu, mogao da stigne i do 22 grend slem titule čime bi se izjednačio sa Nadalom.

Podsjećamo, Svjetska teniska liga timsko je takmičenje egzibcionog karaktera, a sa Novakom Đokoviće u timu "Falkons" nalaze se još pomenuti Dimitrov, kao i dvije teniserke - Arina Sabalenka i Paula Badosa. Na početku takmičenja njima su davane veoma dobre šanse za osvajanje turnira, ali su nakon prvog poraza i povlačenja Đokovića u drugom meču daleko od tog ostvarenja.