Ostali sportovi

Iznenađenje na Australijan openu - ispao nekadašnji šampion! Vajda sa novim učenikom eliminisao Švajcarca poslije drame!

Autor Nebojša Šatara

Aleks Molčan, teniser kog trenira Marijan Vajda, izbacio je Stena Vavrinku sa prvog grend slema sezone.

Izvor: Profimedia/Christophe Saidi/Julian Finney

Sten Vavrinka završio je takmičenje na Australijan openu. Šampion iz 2014. godine eliminisan je u prvom kolu i to od strane igrača kog trenira Marijan Vajda. Nekadašnji trener Novaka Đokovića je poslije Srbina odlučio da sarađuje sa sunarodnikom Aleksom Molčanom i to daje rezultat. Savladan je Švajcarac i to poslije više od četiri sata igre - 6:7 (3:7), 6:3, 1:6, 7:6 (7:2), 6:4.

Imaće Vavrinka definitivno za čim da žali, pošto je na kraju ostao bez snage i energije da završi sve, a mogao je meč da dobije pre toga. U prvom setu je imao vođstvo od 4:2, pa je gubio sa 6:5 i onda poslije taj-brejka poveo. U drugom je takođe prvi napravio brejk, a onda je Molčan proigrao i došao do izjednačenja u setovima (6:3). U trećem setu na terenu je postojao praktično samo jedan igrač, Sten je dominirao i ponovo poveo (6:1).

Izgledalo je u tim momentima da je sve riješeno, Vavrinka je pronašao ritam, vodio, u četvrtom setu je prvi napravio brejk i onda je servirao za meč pri rezultatu 5:4. Izgubio je svoj servis gem i onda je u taj-brejku Aleks bio bolji, dobio je odlučujući gem i poslao meč u peti set. Tamo je Molčan krenuo bolje, poveo sa 2:0, Vavrinka je odmah uzvratio (2:2), ali je Aleks na to odgovorio sa dva brejka i završio je meč u svoju korist. Naredni protivnik biće mu Feliks-Ože Alijasim (Kanada) koji je savladao sunarodnika Vaseka Pospišila poslije preokreta i velike borbe - 1:6, 7:6 (7:4), 7:6 (7:3), 6:3.

(MONDO)