• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal napravio frku u Australiji: Gdje mi je reket!? Mučio se, kopao po torbi, pa "optužio" dječaka (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rafael Nadal je poslije manje drame prošao u drugo kolo Australijan opena, a meč sa Drejperom obilježila je i "afera nestali reket".

 Rafael Nadal napravio dramu na Australijan openu Izvor: Twitter/AustralianOpen/Screenshot

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u drugo kolo Australijan opena pošto je uz malo više muke savladao britanskog predstavnika Džeka Drejpera u četiri seta (7:5, 2:6, 6:4, 6:1). Branilac trofeja nije igrao sjajno i nikako mu nisu odgovarali "dvoranski uslovi", pošto je krov zatvoren zbog kiše u Melburnu, a nisu to bile jedine stvari zbog kojih se Nadal žalio kod glavnog sudije.

Pri rezultatu 4:3 u prvom setu, Nadal je priredio "pravu malu dramu" pošto je otišao da "kopa" po torbi i nije mogao da pronađe reket koji mu je u tom trenutku bio potreban i ostao je u čudu šta se desilo.

"Treba mi moj reket nazad! Dječak koji skuplja loptice je odnio reket...", žalio se Nadal kod glavnog sudije dok je premetao po torbi, a na kraju je odustao i uzeo jedan od preostalih nekoliko - iako mu u tom trenutku nisu odgovarala "podešavanja" na samom reketu.


O čemu se radi? Dječak koji skuplja loptice je pogrešan reket odnio na španovanje žica, a na tom reketu je Nadalu ostao i takozvani "vibrastop", odnosno prigušivač vibracija koji koriste svi teniseri. Bez obzira što je digao uzbunu zbog ovoga, Nadal se na kraju čak i nasmijao jer mu se ovakva situacija nikada nije dogodila u karijeri. Odlučio je da nastavi meč bez obzira na sve i na kraju je dobio pomenuti set 7:5.

U drugom je došlo do velikog pada u njegovoj igri koji ukazuje da nije "onaj stari", tako da je Drejper dobio 6:2, ali mladi Britanac jednostavno nije imao snage za grend slem meč, već u trećem su ga hvatali grčevi. U narednoj rundi Nadal se sastaje sa Mekdonaldom iz SAD.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC