Neočekivano!

Beker tvrdi - Rafael Nadal završava karijeru!

Autor Haris Krhalić

Španski teniser će imati priliku da stigne do 23. grend slema u Parizu, a nije sigurno da će igrati nakon toga.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je na Australijan openu osvojio 22. grend slem u karijeri i izjednačio se sa Rafaelom Nadalom koji je do sada bio rekorder u ovoj kategoriji. Mnogi smatraju da je Španac - iako trenutno povrijeđen - najveći favorit za osvajanje Rolan Garosa, dok ima i onih koji vjeruju da mu je to posljednji turniru u karijeri. Među njima je i Boris Beker.

Nekadašnji trener Novaka Đokovića dao je zanimljivu izjavu o trojici najboljih tenisera svih vremena. Federera već nema na turnirima, a po njegovom mišljenju će i Rafa uskoro u penziju, čim se završi grend slem u Parizu. Sa druge strane, Novak Đoković će sigurno stići do 23. trofeja, tvrdi Nijemac.

"Svjedočimo smeni generacija. Federer je otišao, Nadal je na korak da se penzioniše. Igraće u Parizu, a poslije toga je upitno. Samo je pitanje sad kad će Novak da osvoji 23. gren slem trofej", izjavio je Boris Beker i nastavio da šokira:

"Đoković ima 35 godina i njegov san je da postane najbolji teniser svih vremena. I kao dijete je to pričao. Ali svijet nije vidio nikoga kao što je Federer. Rodžer je igrao toliko savršeno da ne vjeruete da je to moguće. Zbog njega je tenis globalni sport."

Boris Beker nije prvi u teniskom svijetu koji je pretpostavio da je karijera Rafaela Nadala stigla do kraja. Prije samo nekoliko nedjelja o tome je veoma otvoreno govorio Saša Zverev, koji je istakao da će Rafa osvojiti titulu u Parizu i zatim prestati da igra. Njemački teniser je ovo napomenuo nakon što je Nadal zabranio novinarima da mu postavljaju pitanja o nastavku karijere, a ostaje da se vidi koliko je bio u pravu.