• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer čestitao sa 5 riječi Novaku, Nadal ni to! Slali jedan drugom ljubavna pisma, a Đokovića ignorišu kad pobijedi...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rodžer Federer se nije pretrgao od rječitosti dok je čestitao Novaku Đokoviću, a sa druge strane Rafael Nadal ni to nije uradio.

 Nadal nije čestitao Novaku Đokoviću, a Federer sa pet riječi Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković je osvajanjem Australijan opena podigao rekordni 22. grend slem i tako se opet izjednačio sa svojim najvećim rivalom Rafaelom Nadalom, dok je penzionisani Rodžer Federer sada u odnosu na obojicu "kratak za dva". Interesantno je da Nadal do sada nije rekao ni riječ o uspjehu Novaka Đokovića, samo se oglašavao njegov stric Toni da "pljuje" srpskog tenisera, dok se Federer za divno čudo javio, ali ne pretjerano ushićen.

Federer se u kasnim večernjim časovima oglasio na Instagramu uz svega pet riječi, ali ako znamo da je bilo i grend slemova koje nije čestitao - može se reći i da je ovo napredak: "Nevjerovatan uspjeh, ponovo! Velike čestitke", napisao je Švajcarac.

Interesantno je da je ljepše riječi o Rodžeru Federeru tokom Australijan opena uputio Novak Đoković - koji ga je sam spomenuo u govoru nakon pobjede nad Andrejom Rubljovim u četvrtfinalu. Tada je Đoković stao pred kamere i prisjetio se svog prvog grend slem finala iz 2007. godine upravo protiv Švajcarca, pozdravivši ga pred čitavim svijetom, da bi potom na konferenciji za medije otkrio i da se nisu čuli od Federerovog oproštaja, odnosno da njihov odnos od tada nije napredovao.

Možda i nije suđeno da napreduje kada Rodžer Federer u penzionerskim danima ne stiže da Novaku Đokoviću pošalje poruku zbog teniskih uspjeha, ni blizu kao "ljubavno pismo" za Rafaela Nadala poslije 21. grend slema.

"Prijatelju i velikom rivalu Rafaelu Nadalu srdačno čestitam na tome što je postao prvi čovjek koji je osvojio 21. grend slem titulu. Prije nekoliko mjeseci smo se šalili da smo obojica na štakama. Nevjerovatno. Nikad ne potcjenjujte velikog šampiona. Tvoja nevjerovatna radna etika, posvećenost i borbeni duh su inspiracija za mene i za bezbroj ljudi širom svijeta. Ponosan sam na to što delim ovu eru s tobom i počastvovan sam što imam ulogu u tome da te guram da ostvaruješ sve više i više, kao što si i ti meni radio u posljednjih 18 godina... Siguran sam da ćeš imati još ostvarenja u budućnosti, ali sada uživaj u ovome!", napisao je prije godinu dana Federer o Nadalu, dok mu je čestitao i na 22. grend slemu na Rolan Garosu.

Očigledno je da iako Novak Đoković pokušava da održi "zdrav odnos sa njima", čak i da ne govori naglas ono što cijeli svijet zna osim Rodžera Federera i Rafaela Nadala - da je najbolji svih vremena - međutim očigledno je da se ne može svima udovoljiti i da su to stvari koje treba da opterećuju srpskog asa.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC