• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVO KADA ĆE NOVAK PONOVO DA IZAĐE NA TEREN! Sljedeći cilj je 23. GREND SLEM, a ovo je njegov raspored do tada

Autor Haris Krhalić

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ima jasan plan - kratka pauza, pa turnir koji je osvojio pet puta i onda priprema za najveći izazov na šljaci.

 Raspored Novaka Đokovića u ostatku sezone Izvor: Profimedia

Novak Đoković je osvojio Australijan open, stigao do 10. titule u Melburnu i ukupno 22. grend slem trofeja u karijeri, ali i prvog mjesta na ATP listi. Po svemu sudeći ostaće tamo da obori rekord čak i legendarne Štefi Graf, ali ga u narednom periodu čeka mnogo izazova. I dalje postoje turniri na kojima Đoković ne može da se bori za bodove, ali i oni na koje ne planira da ide kako bi bio spreman za najbitnije izazove...

Na zvaničnom sajtu srpskog tenisera navodi se da će nakon osvajanja trofeja u Melburnu Đoković napraviti kratku pauzu od turnira. Zasluženo nakon što je na početku sezone osvojio dvije titule u Australiji, a imajući u vidu da u narednom periodu nema velikih turnira koji bi mogli da mu budu izazov. Tako će Đoković, barem po njegovom sajtu, propustiti gotovo čitav februar odnosno čak tri nedjelje turnira.

Istina, u tom periodu neće biti bodova koje treba da brani. Đoković je prošle godine tek krajem februara zaigrao na prvom turniru, dok su njegovi rivali sakupljali bodove igrajući mečeve širom svijeta. Tako će vjerovatno biti i sada... Ne računajući povrijeđene Nadala i Alkaraza, ostatak teniskog vrha vjerovatno će pokušati da osvoji neki od turnira za koje Đoković nije prijavljen. Turniri koje Novak Đoković propušta:

6. februar

  • Kordoba (Argentina), 250 serija
  • Monpelje (Francuska), 250 serija
  • Dalas (SAD), 250 serija

13. februar

  • Roterdam (Holandija), 500 serija
  • Buenos Ajres (Argentina), 250 serija
  • Delrej bič (SAD), 250 serija

20. februar

  • Rio de Žaneiro (Brazil), 500 serija
  • Marsej (Francuska), 250 serija
  • Doha (Katar), 250 serija

Između 27. februara i 5. marta Novak Đoković će igrati u Dubaiju, na turniru koji je često osvajao. Srpski teniser je čak pet puta bio najbolji na takmičenju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a poslednji trofej osvojio je 2020. godine. Ove sezone će baš Dubai biti prilika da nastavi fantastičan niz rezultata sa početka sezone i pokuša da odbrani prvo mjesto na ATP listi.

Ipak, mnogo teži zadatak će nakon toga imati u martu. U trećem mjesecu u godini igraće se samo dva turnira i to na prolećnoj turneji u SAD. Čini se da Novak Đoković neće dobiti dozvolu vlasti da učestvuje na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju, a zatim ni u Hjustonu na manje cijenjenom turniru koji se igra početkom aprila. Doduše, tada će Novak već misliti o šljaci...

Masters u Monte Karlu počinje već 10. aprila i tamo treba očekivati srpskog tenisera. Nedjelju dana kasnije igraće se ATP turnir iz serije 250 u Banjaluci, a po najavama iz prošle godine, Đoković će zaigrati na njemu. Ovaj turnir će prošle sezone odigran u Beogradu, ali je sada premješten zbog rekonstrukcije i mogao bi da bude potpuno novo iskustvo za najboljeg srpskog tenisera.

Kao što se već zna, nakon toga će uslijediti Madrid, pa Rim, a zatim i jedna nedjelja pauze tokom koje će Novak Đoković obaviti posljednje pripreme pred Rolan Garos koji počinje 29. maja. U Parizu će se boriti za 23. grend slem, a ukoliko do njega stigne baš na omiljenom turniru Rafaela Nadala, impresivni rekordi koje postavlja već godinama dobiće jednu potpuno novu dimenziju!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC