Ostali sportovi

Ko ne dolazi u Banjaluku? Četvorica iz TOP 10 sigurno neće igrati Srpska open, Medvedev ide u Barselonu...

Autor Goran Arbutina

Danil Medvedev će vjerovatno igrati u Barseloni, a tamo će u vrijeme odigravanja turnira u Banjaluci biti još najmanje dvojica igrača sa vrha ATP liste.

Izvor: Screenshot

Ljubitelji tenisa u Banjaluci i regionu s nestrpljenjem očekuju ATP turnir Srpska open, na kojem će od 17. do 23. aprila gledati najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, ali i brojne tenisere iz svjetskog vrha.

Tokom proteklih par mjeseci u medijima su se mogle pročitati najave da će nekoliko tenisera iz Top 10 ili Top 20 učestovati na turniru koji organizuje porodica Đoković, a koji je ove godine premješten iz Beograda u Banjaluku.

 Zvanična potvrda učesnika turnira tek slijedi, ali gotovo sigurno je da će jedan od učesnika biti Rus Andrej Rubljov, koji brani 250 bodova osvojenih prošle godine u Beogradu.

Za razliku od Rubljova, Danila Medvedeva po svemu sudeći nećemo gledati u Banjaluci, a to je praktično potvrdio u današnjoj izjavio pred duel sa Đokovićem u Dubaiju.

"Da li je to turnir koji je premješten iz Beograda u Banjaluku? Mislim da je to na šljaci i zato će biti teško. Zavisi u kojoj je nedjelji, ako je u istoj kao Barselona, onda je ona prioritet kao serija 500. Ali jednog dana ću sigurno igrati na Novakovom turniru", rekao je Medvedev.

Turnir u Barseloni igra se u istoj sedmici kada i Srpska open, a tamo će definitivno biti dvojica igrača iz Top 10, Karlos Alkaraz i Rafael Nadal.

Alkaraz u Barseloni brani titulu, a svoje učešće je osim njega potvrdio i Rafal Nadal, koji je čak 12 puta osvajao ovaj turnir, gdje je i jedan od terena nazvan po njemu.

Prošle godine turnir u Barseloni okupio je veliki broj igrača iz samog svjetskog vrha, pa su tako u polufinalu igrali Dijego Švarcman, Pablo Karenjo Busta i Aleks De Minor, dok su npr. u četvrtfinalu igrali Kasper Rud, Feliks Ože-Alijasim, Stefanos Cicipas...

Još dvojica tenisera iz Top 10 sigurno ne dolaze u Banjaluku, a to su njemački teniser Aleksander Zverev i Danac Holger Rune.

Obojica su potvrdili učešće na ATP turniru serije 250 u Minhenu, gdje je Zverev slavio 2017. I 2018. Godine i gdje će još jednom proslaviti svoj rođendan 20. aprila. Prošlogodišnji šampion je upravo Rune koji će braniti osvojenih 150 bodova.

Više informacija o učesnicima i detaljima turnira Srpska open trebalo bi biti saopšteno u utorak, za kada je zakazana prva konferencija za novinare.