• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđe Đoković o turniru u Banjaluci: Ovim će ući na svjetsku mapu tenisa - stižu igrači iz TOP 20 (FOTO/VIDEO)

Autor Haris Krhalić

Brat Novaka Đokovića govorio je o turniru koji će se od 17. do 23. aprila odigrati u Banjaluci, a spada u seriju ATP 250.

 Đorđe Đoković o Srpska openu  Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Đorđe Đoković, direktor turnira "Srbija open", je na gostovanju u Jutarnjem programu RTS-a, govorio o predstojećem turniru u Banjaluci, koji će ove godine nositi naziv "Srpska open".

Đoković je otkrio kako je odlučeno da Banjaluka bude ovosezonski domaćin turnir iz serije 250.

"Puno smo razmišljali gdje bi preselili turnir na godinu dana i Banjaluka nam je bila nekako najlogičniji i najbolji izbor. S obzirom da smo još 2020. godine trebali da 'Adria tour' nastavimo u Banjaluci, desio se taj nemili događaj, a Banjalučani su spremno iščekivali taj događaj koji se nažalost nije desio. Već tad smo obećali da ćemo se vratiti u Banjaluku nekim drugim povodom. Taj povod je ATP turnir koji je ispunjenje sna svih ljubitelja tenisa u Banjaluci", rekao je Đoković pa dodao:

"Domaćini su nas dočekali jako lijepo, trude se da ispune zahtjeve, što naše što od ATP organizacije. Vjerujem da će turnir u Banjaluci da bude na istom ako ne i na boljem nivou nego u Beogradu".

Budući izgled Parka "Mladen Stojanović"
Izvor: YouTube/MondoBiH

Mlađi brat najboljeg tenisera na svijetu govorio je i o radovima koji se odvijaju u Banjaluci trenutno.

"Ono što radimo u posljednje vrijeme je izgradnja teniskog centra i uređenja parka, zajedno sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem. Puno toga se radi, trenutno je tamo na stotine radnika. Svi tereni se renoviraju, gledamo da sve bude na najvećem nivou. Ono što će biti jako interesantno je to navijačko fan selo, koje će biti dosta veće od onog u Beogradu. Biće mnogo zanimljivih stvari, što za odrasle što za djecu", rekao je on i nastavio:

"Banjaluka će ovim ući na svjetsku mapu tenisa. Ona je već organizator čelendžer turnira 20 godina i to je jedna jako lijepa tradicija. Turnir iz serije 250 je dodatni podstrek da napreduju dodatno".

Izvor: Milan Volaš za MONDO

Kada su u pitanju imena koja će se takmičiti na "Srpska openu" Đoković nije mogao govoriti o imenima, ali je otkrio kako će biti više još TOP 10 i TOP 20 igrača u Banjaluci, te da će spisak učesnika biti isti ili čak i bolji u poređenju za prošlogodišnjim iz Beograda.

Na pitanje da li će se Novak pojaviti na turniru, Đorđe je kratko poručio: "Apsolutno"! 

Hoće li Novak igrati na turnirima u SAD-u?

Đorđe je odgovarao i na pitanje vezano za Noletovo učešće na mastersima u SAD. Novak je predao sve potrebne papire, ali kako Đorđe objašnjava, situacija nije toliko jednostavna.

"Prošle godine smo imali slične situacije sa SAD u više navrata. To je isključivo njihova odluka. Oni i dalje traže vakcinu na ulasku u zemlju, nažalost. Ostaje nam samo da budemo strpljivi i da se nadamo, jer će Novakom dolaskom profitirati i turniri, svi navijači širom svijeta i on sam", zaključio je Đorđe Đoković svoje gostovanje u Jutarnjem programu RTS-a.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ajde

Banja Luka pravi terene, plaća organizaciju turnira, pokvari park radi tog turnira, a sav profit uzimaju Đokovići. Pa što Novak nebi došo...

Holla

@Ajde Promocija grada

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC