Ostali sportovi

Dobiti Slovence i Crnogorce mogu samo ozbiljne ekipe: Legendarni Prce hvali "zmajeve"

Autor Haris Krhalić

Nekadašnji reprezentativac BiH čestititao je "zmajevima" plasman na Evropsko prvenstvo

epa09683832 Senjamin Buric of Bosnia Herzegovina (R, up) in action against Max Darj of Sweden (R, down) during the Men's European Handball Championship preliminary round match between Sweden and Bosnia and Herzegovina in Bratislava, Slovakia, 13 January 2022. EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
Izvor: MARTIN DIVISEK/EPA

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je na gostovanju u Morači savladala Crnu Goru i sa druge pozcije u grupi plasirala se na Evropsko prvenstvo koje će naredne godine biti održano u Njemačkoj. "Zmajevi" su nekoliko dana ranije u Cazinu savladali i Sloveniju, pa su nakon dva poraza na otvaranju kvalifikacija stigli do četiri vezane pobjede koje su im obezbijedili kartu za EURO.

Plasman na Evropsko prvenstvo u velikom stilu, "zmajevima" je čestitao i nekadašnji reprezentativac BiH Nikola Prce.

"Pobijediti Slovence i Crnogorce u svega tri dana mogu samo ozbiljne ekipe, a naša reprezentacija je večeras dokazala da to i jeste. Bravo BiH, bravo za momke i stručni štab, kapa do poda, ponosni smo na vaš uspjeh. Treće uzastopno Evropsko prvenstvo je pred nama. Srećno i sve najbolje", poručio je Prce.

Prce je dugi niz godina nosi dres BiH, a za našu reprezentaciju odigrao je preko 120 utakmica i postigao 445 pogodaka.

Inače "zmajevi" su smješteni u treći šešir uoči žrijeba grupa, a sa izabranicima Irsfana Smajlagića se u ovom šeširu još nalaze Sjeverna Makedonija, Češka Republika, Poljska, Hrvatska, te Srbija i samim tim oni ne mogu biti protivnici našim momcima.