Ostali sportovi

Trener Borca m:tel Mirko Mikić pred finiš sezone: Oni su satisfakcija i pozitivan smjer za budućnost

Autor Nebojša Šatara

Trener Borca m:tel Mirko Mikić istakao je da su u razočaravajućoj godini Banjalučani imali i nekoliko svijetlih primjera koji će biti vidljivi već u narednoj sezoni.

Izvor: RK Borac m:tel promo

Crveno-plavi su u aktuelnoj sezoni prepustili titulu Izviđaču iz Ljubuškog u sezoni koja nije opravdala očekivanja navijača Borca m:tel.

Ipak, trener Mirko Mikić smatra da je Borac m:tel dobio i nekoliko pozitivnih stvari, a to su prvenstveno mladi igrači, koji su zbog povredama desetkovane ekipe, isplivali u prvi plan.

"Što se tiče sezone, svakako je moglo bolje, ali prednosti su napravili neki momci čija je minutaža bila projektovana desetak, 15 minuta, a oni su sticajem okolnosti zbog mnoštva povreda kojih je bilo ove godine, odigrali po 50-ak minuta. To je pozitivna stvar ove sezone i fin zamah u njihovim karijerama. To je satisfakcija koja daje pozitivan smjer za budućnost Borca", rekao je Mikić.

Banjalučani ove sezone nisu imali sreće sa povredama koje su pokosile igrače.

"Neizbježno je da ne govorimo o povredama, tako je bilo od početka sezone. Od starta smo krenuli bez tri startna beka, kasnije nam se povrijedio startni pivotmen, pa smo veći dio sezone 'krpili' i improvizovali, pokušavajući da od nekih mladića izvučemo maksimum. Nadam se da smo u tome uspjeli i da će to pokazati već sljedeća sezona", istakao je trener crveno-plavih.

A do kraja aktuelne, preostale su još tri utakmice - gostovanje u subotu u Kaknju, domaći meč protiv tuzlanske Slobode i za kraj put na megdan visočkoj Bosni.

"Nebitno je stanje na tabeli, nama je prioritet uvijek isti. Pokušaćemo se spremiti za svaku utakmicu isto i da odigramo maksimalno koliko možemo. Imali smo EHF pauzu, uspjeli smo da se odmorimo, saniramo neke povrede i malo se još dodatno uigramo, posebno igrači koji su bili odsutni veći dio sezone. Nadam se da ćemo spremni dočekati ovaj finiš, odnosno posljednje tri utakmice u sezoni", dodao je Mikić.

Ponovio je da su ambicije Borca m:tel uvijek jednake, bez obzira da li igraju protiv prvog ili posljednjeg na tabeli, kakav je slučaj u subotu u Kaknju.

"Ambicije su uvijek iste, nevezano za uspjeh već na naše izdanje na parketu već drugu godinu. Probaćemo sutra da odigramo što je bolje moguće, a onda razmišljati o narednom protivniku, tj. Slobodi iz Tuzle", naglasio je šef struke crveno-plavih.