Kraj

Pao na šljaku, zaplakao i napravio problem Novaku! Pjevao mu Pariz nakon senzacije, a sada se pokupio sa Rolan Garosa

Autor Bojan Jakovljević

Povlačenje Gaela Monfisa sa Rolan Garosa otvara put jednom od mlađih tenisera ka tituli...

Izvor: Twitter/printscreen/@DesaiDevang

Kakve užasne vijesti sa Rolan Garosa! Harizmatični veteren i miljenik francuske publike Gael Monfis je morao da se povuče sa Rolan Garosa nakon nevjerovatnog meča u prvom kolu u kome je savladao Sebastijana Baeza iz Argentine, 

"Imam problem sa zglobom i ne mogu da ga prevaziđem. Imao sam preglede i doktor je rekao da ne mogu da igram i da moram da stanem", rekao je tužni Monfis. On se povukao iz drugog kola gdje je trebalo da se sastane sa danskom senzacijom Holgerom Runeom. 

Monfis je Argentinca savladao 3:6, 6:3, 7:5, 1:6, 7:5 u meču na kome je pravio grimase zbog grčeva, šetao se po terenu između poena i na kraju meča napravio šou! Kada je uspio da pobijedi dok je cijeli stadion pevao "Marseljezu" on je legao na šljaku i plakao!

Pogledajte: 

Ovo bi potencijalno mnoglo da napravi problem Novaku Đokoviću, Karlosu Alkarazu i svima u gornjem dijelu žrijeba. Danil Medvedev je već ispao, a sada se Holger Rune šeta kroz žrijeb! U prvom kolu mu je Amerikanac Kris Jubanks uzeo jedan set, a zatim će drugo kolo proći bez borbe jer se Monfis povukao.

U trećem kolu ide na boljeg iz duela 231. igrača svijeta Đerara Alberta Olivierija i 148. na svijetu Andree Vavasorija. U četvrtom kolu mogući rivali su mu Tejlor Fric i Fransisko Serundolo.