Ostali sportovi

KRAJ ZA BJELORUSKINJU! Prošla kroz haos zbog rata u Ukrajini i ispala sa Rolan Garosa

Arina Sabalenka eliminisana je sa Rolan Garosa u polufinalu. Od izvještača MONDA iz Pariza, Nemanje Stanojčića.

Izvor: Profimedia/ Mine Kasapoglu / Anadolu Agency

Karolina Muhova igraće u finalu Rolan Garosa! Nevjerovatna Čehinja uspjela je da se izvuče iz nemoguće situacije i da pobijedi drugu teniserku svijeta Arinu Sabalenku. Bjeloruskinja je u trećem setu vodila sa 5:2 i servirala za pobjedu, ali je na kraju izgubila - 7:6 (7:5), 6:7 (5:7), 7:5.

Za titulu igraće protiv bolje iz meča Iga Švjontek - Beatriz Hadadi Marija. Za razliku od prethodnog duela punog kontroverzi između Bjeloruskinje i Eline Svitoline (Ukrajina), u ovom meču nije bilo problema te vrste, pošto su se Karolina i Arina pozdravile na mreži prijateljski.

Što se tiče samog meča Arina je bila nadomak velike pobjede, na servis rivalke pri rezultatu 5:2 prokockala je meč loptu, da bi poslije toga na svoj servis lako izgubila gem. Karolina je dobila dodatno samopouzdanje, napravila je novi brejk i završila duel u svoju korist. Biće to njeno prvo grend slem finale i igraće se u subotu.

Izvor: Profimedia

Nakon turnira na kojem je igrala sjajno, a van terena morala da više priča o ratu u Ukrajini i politici nego o tenisu, Sabalenka je ostala i bez šanse da se osvoji prvo mjesto na WTA listi, iako je teoretski mogla to da ostvari na Otvorenom prvenstvu Francuske. U svakom slučaju, šansu za drugi grend slem ove sezone imaće na Vimbldonu, već od kraja ovog mjeseca.