Ostali sportovi

Novak progovorio o penziji - mnogima se neće svidjeti!

Autor Dragan Šutvić

Mnogi se nadaju da će mlada garda poraziti Novaka i "otjerati" ga u penziju, ali očigledno da on ne planira uskoro da prestane sa osvajanjem turnira.

Izvor: Profimedia

Nadali su se da će Novak odustati, ali se to neće uskoro desiti. Srpski teniser je trenutno prvi na ATP listi, ove godine je osvojio tri grend slema i sa 36 godina je očigledno u punoj formi. Plani da sljedeće godine zaigra na Olimpijskim igrama, a kada će u penziju - ne zna se. 

"Naravno da sam veoma zahvalan što sam u poziciji u kojoj sam trenutno u ovom trenutku u istoriji našeg sporta i u mojoj karijeri. Još uvijek se osjećam mlado kada je moje tijelo u pitanju. Ono me dobro služi, osvojio sam tri od četiri grend slema ove godine", počeo je Novak Đoković govoreći medijima u Parizu. 

Tu je srpski teniser stigao sa namjerom da se takmiči na posljednjem mastersu u sezoni u Parizu. Braniće finale iz prošle godine i 600 bodova, a pobjedom bi mogao da izbori i prvo mjesto na kraju sezone na ATP listi i 400+ nedjelja na prvom mjestu ATP liste.

"Postoje razlike u odnosu na druge tenisere u prošlosti, neki od njih su mislili da je najbolje ostaviti tenis kada si na vrhuncu forme. Neki od njih misle da kada više ne možeš da osvajaš najveće turnire i kada gubiš od mladih igrača treba da ostaviš tenis. Ja sam više u ovoj drugoj grupi", rekao je Đoković. 

Pa šta to na kraju znači, kada će biti vijreme za penziju? Za sada djeluje da neće skoro, jer je jasno da će i naredne sezone Đoković biti u konkurenciji za osvajanje grend slemova.

"Dok god sam među glavnim konkurentima za osvajanje grend slemova i za osvajanje najvećih turnira neću otići. Jedino ako se mentalno nešto desi i ja izgubim motivaciju, ali to neće biti slučaj sa mnom", rekao je na kraju Novak. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!