Ostali sportovi

Nemanja Majdov nakon evro-titule na prijemu u Banjaluci: "Ovakvi sportisti su najbolji ambasadori Republike Srpske!"

Autor Dragan Šutvić

Džudista iz Istočnog Sarajeva bio je, nakon osvajanja evropskog trona, na prijemu u Palati predsjednika Republike Srpske.

Izvor: MN PRESS

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je evropski i svjetski prvak u džudou Nemanja Majdov iz Istočnog Sarajeva najbolji ambasador Srpske i srpskog naroda.

U obraćanju na prijemu koji je upriličen za ovog sportistu u Palati Srpske, Dodik je rekao da je Majdovu čestitao stare i poželio nove uspjehe na predstojećim takmičenjima.

"Nema boljih ambasadora za Srpsku i srpski narod od ovakvih uzornih sportista. Naša je dužnost da takvi uspjesi ne budu zaobiđeni, a Majdov zaslužuje najveće priznanje. Planiram da njemu i ekipi dodijelim odlikovanje povodom Dana Republike jer oni to zaslužuju", rekao je Dodik.

Izvor: Srna

Predsjednik Srpske istakao je da bi jedna od sportskih dvorana u Srpskoj i trening centar na Jahorini trebalo da ponesu ime ovog sportiste.

Majdov je istakao da ga je predsjednik Srpske uvijek snažno podržavao, što mu je mnogo značilo za ostvarene sportske uspjehe.

U finalu je savladao Gruzijca Lašu Bekaurija poslije iscrpljujuće borbe koja je otišla duboko u zlatni poen iponom i tako stigao do evropske krune.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba/SRNA)