ZAMALO!

Srpske rukometašice izgubile od Danske! Sudije "kumovale" porazu na startu Svjetskog prvenstva

Autor Nebojša Šatara

Ako selekcija Srbije ovako nastav, ima čemu da se nada na Svjetskom prvenstvu u rukometu.

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je na startu Svjetskog prvenstva i to protiv domaćina Danske. Dobro su se držale srpske rukometašice, vodile su sve do 53. minuta, da bi potom Dankinje - uz individualni kvalitet, ali malo i pomoć sudija - uspjele da naprave preokret uz podršku navijača za pobjedu od 25:21 (10:12).

Evropski vicešampion u Herningu nije znao šta ih je snašlo do posljednjih nekoliko minuta utakmice, kada su stalno igrali sa igračicom manje, a kada se razbranila i Sandra Toft - to je značilo da će domaće rukometašice iskoristiti podršku oko 15 hiljada navijača u areni. Srpskim rukometašicama ostaje nada da će ovakav nivo igre imati i u naredne dvije utakmice grupne faze, protiv Rumunije i Čilea.

Najbolje u srpskom timu bile su Jovana Jovović, Marija Laništanin i Sanja Radosavljević koje su postigle po pet golova, tri je dodala Anđela Janjušević, dok su se po jednom upisale Emilija Lazić, Nataša Lovrić. S druge strane Jorgensen i Fris su sa po pet golova predvodila Dansku.