• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Emotivna ispovijest rukometašice: "Ja dajem sve za Srbiju, a nikog nije briga!"

Dragana Cvijić je u emotivnom intervjuu govorila o tome koliko joj znači reprezentacija Srbije i nastupi za nacionalni tim.

 Dragana Cvijić o reprezentaciji Srbije Izvor: MN PRESS

Dragana Cvijić ne nastupa više za reprezentaciju Srbije i neće je biti na Svjetskom prvenstvu koje počinje u decembru, iako i dalje igra na vrhunskom nivou u Ligi šampiona. Zajedno sa Andreom Lekić je prošle godine odvela Ferencvaroš do finala takmičenja, ali nakon dvije titule sa timom Budućnosti 2012. i 2015. godine nije uzela zlato i sa mađarskim timom. 

Sada je govoreći o svojoj karijeri pričala i o nacionalnom timu. U naponu karijere kada je osvajala titule u Ligi šampiona, uspjela je i da uzme srebro na Svjetskom prvenstvu sa Srbijom. Na domaćem terenu tim je u sastavu sa Draganom Cvijić, Andreom Lekić, Katarinom Krpež, Sanjom Damjanović, Jelenom Erić, Katarinom Tomašević, Kristinom Lišćević došao do srebra.

"Te predivne godine u Podgorici su se sklopile sa uspjehom nacionalnog tima. Osvojile smo srebro na Svjetskom prvenstvu 2013. godine odigranom u Srbiji. Za mene je igranje za moju zemlju i osvajanje medalje nešto o čemu svako sanja", naglasila je Dragana Cvijić. 

Sada iskusna 33-godišnjakinja tada je bila jedno od otkrovenja prvenstva i na kraju je izabrana u idealni tim prvenstva na mjestu pivota. Ipak, nije sve djelovalo tako bajno na početku takmičenja sada već davne 2013. godine. 

"Imali smo plan da budemo prvi u grupi, da se ne sastajemo sa Južnom Korejom i Norveškom u nokaut fazi, ali nikada ne ide sve po planu. Igrale smo protiv oba tima i mislim da niko nije vjerovao da možemo da ih pobijedimo. Ali mi smo bile lude u pozitivnom smislu, sve je u tim mečevima bilo ludo. Ja sam čak postizala golove sa sedmerca. Ja! Sjećam se da sam pitala da probam da izvedem sedmerac i sjećam se kako sam bila nervozna. Norveška je vodila 22:21 i ja sam se sama prijavila, Šta da kažem? Ali dala sam gol i osjećala sam se sjajno", prisjetila se sada Cvijićeva četvrtfinalnog meča sa Norvežankama. 

Igrala je za Srbiju nakon toga na Evropskom prvenstvu 2014. godine kada su zauzeli 15, zatim na Mundijalu 2017. gdje je Srbija bila deveta, na Evropskom prvenstvu 2018. kada su djevojke bile 11. kao i na Svjetskom prvenstvu 2019. gdje je Srbija završila kao šesta. Nažalost 2021. je otišla iz tima.

"Odlučila sam da završim karijeru u nacionalnom timu 2021. godine. Poslije kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre moje viđenje stvari u nacionalnom timu nije bilo isto kao ono ljudi iz Rukometnog saveza Srbije. Shvatila sam da dajem svu moju energiju, vrijeme i nerve, a da nikoga nije briga. Ponosna sam na vrijeme provedeno u reprezentaciji i na to kako sam se borila za svoju zemlju. Ali nekada treba biti spreman za teška vremena i biti dovoljno jak da se donesu odluke koje će ti pomoći", rekla je Dragana Cvijić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC