• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija kreće na Svjetsko prvenstvo: Podmlađen tim, ali lideri obećavaju - Daćemo sve!

Rukometašice Srbije započele pripreme za Svjetsko prvenstvo u Danskoj.

 Rukometašice Srbije pripreme za Svjetsko prvenstvo Izvor: MN PRESS

Srbija je počela pripreme za Svjetsko prvenstvo u Danskoj na kome će izabranice Uroša Bregara igrati u grupi E sa domaćinom Danskom i Rumunijom, kao i Čileom. Srbija prvi meč igra 1. decembra sa Dankinjama, dva dana kasnije se sastaje sa Rumunkama, a onda 5. decembra je meč sa Čileom u kome bi ova podmlađena selekcija mogla da se nada pobjedi za prolaz dalje. 

Rukometašice Srbije će u Kovilovu trenirati do 23. novembra kada idu na turnir u Santander, a onda se sele za Herning gdje igraju grupnu fazu. Lijevo krilo Aleksandra Stamenić je istakla da igračice jedva čekaju da se skupe i zaigraju zajedno. 

"Mjesec dana čekamo ovo okupljanje! Puno pozitivne energije se danas osjetilo na treningu u Kovilovu! Potrudićemo se da istu energiju prenesemo na teren i na pripreme koje nas očekuju u narednom periodu. Svi gledamo istim očima, u istom pravcu, a to je cilj da se prođe u drugu fazu Svjetskog prvenstva i nećemo stati dok to ne ostvarimo. Svaki minut koji budemo provele zajedno iskoristićemo da napredujemo na svim poljima. Dan po dan, utakmicu po utakmicu, svi za jednu i jedna za sve", rekla je ona. 

Pivot Edita Nuković, jedna od glavnih uzdanica ovog tima smatra da ova ekipa ima talenat a pogotovo joj je drago što će se vratiti u Dansku. 

Izuzetno se radujem nastupu na Svjetskom prvenstvu! Mi smo izmijenjena, ali talentovana ekipa. Pred nama su teške utakmice, ali ja sam sigurna da ćemo se boriti i ući u svaku utakmicu sa elanom i velikom željom za pobjedom. Za mene je ovo iskustvo posebno jer se igra u Danskoj gdje sam ja odrasla i napravila prve korake u rukometu. Igrala sam njihovu prvu ligu, te poznajem dosta danskih reprezentativki. Daleko smo od pozicije nekog favorita, ali ćemo sigurno dati sve od sebe da postignemo najbolji mogući rezultat. Nadam se da ćemo biti dobro i zdravo i jedva čekam sve da krene", istakla je Nuković. 

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC