• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još jedan tim otišao na Olimpijske igre - a Srbija strepi!

Autor Dragan Šutvić

Vrlo će biti težak posao za srpske rukometaše da odu na Olimpijske igre!

 kako rukometaši srbije mogu na olimpijske igre  Izvor: Marcin Bulanda / Zuma Press / Profimedia

Dobili smo novog šampiona Panamaričkih igara u rukometu! U velikom derbiju Argentina je savladala Brazil 32:25 i tako se četvrti put uzastopno plasirala na Olimpijske igre. Za sada su oni četvrti tim koji je otišao u Pariz poslije domaćina Francuske, svjetskog šampiona Danske i pobjednika azijskog kvalifikacionog turnira Japana. 

Srbija će tražiti vizu za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre na Evropskom prvenstvu u januaru, ali šta joj je potrebno da se nađe na tom turniru koji se održava od 11. do 17. marta naredne godine? 

Potrebno je da bude u dva najbolja tima sa Eura po konačnom plasmanu koji se još uvijek nisu plasirali na turnir ili na kvalifikacioni turnir. Pošto su Danska i Francuska već izvadile vize za Pariz, a preko plasmana na Svjetskom prvenstvu tamo su Španija, Švedska, Njemačka, Norveška i Mađarska, plasman tih ekipa Srbiju ne znaima.

Hrvatska je takođe skoro sigurna na kvalifikacionom turniru jer im je potrebno samo da neka od već pomenutih reprezentacija osvoji Euro, što je skoro sigurno da će se desiti. Slovenci su na korak od plasmana na kvalifikacioni turnir, potrebno im je da Egipat osvoji afričko prvenstvo u januaru, a tu su Egipćani apsolutni favoriti. 

Na kvalifikacionom turniru će se dobiti posljednjih šest viza za Olimpijske igre, a da bi otišli na taj turnir Srbija mora da bude među dva najbolja tima sa Eura koji nisu već pomenuti. Tu su nezgodni rivali Island, Portugal, Holandija, Poljska, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, pa i Češka, Rumunija...

Upravo će zbog toga prvi meč, 12. januara sa Islandom, možda biti i ključan! Ako već u prvoj fazi preskoče jednog od najvećih kandidata za mjesto u kvalifikacijama, "orlovi" su na dobrom putu. Naravno, ako bi Srbija postala prvak Evrope, otišla bi direktno na Olimpijske igre. Zašto ne sanjati to? 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC