• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobio poziv Srbije, pa ostao bez teksta: "Sanjao sam o ovome, ali nisam vjerovao kad su me zvali iz saveza!"

Autor Dragan Šutvić

Srbija je počela pripreme za sljedeći izazov - Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, a dobila je i novog bisera u svojim redovima.

 matija nikolić u reprezentaciji srbije  Izvor: Profimedia/IMAGO

Početak priprema za nadolazeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj koje je na programu u januaru obilježila je nedjelja intenzivnih treninga u Staroj Pazovi. Srbija Tonija Đerone se okupila, a u timu su bila i dvojica debitanata. Jedan od njih, bek skopskog Vardara Matija Nikolić je konačno ostvario svoj san!

Nekadašnji rukometaš Crvene zvezde koji je u karijeri igrao i u Sloveniji nije mogao da vjeruje da je došlo vrijeme da već sa 21 godinom zaigra u nacionalnom timu. 

”Kada sam vidio poziv iz Rukometnog saveza Srbije, nisam odmah povjerovao. Nekako sam bio zbunjen jer ga iskreno nisam očekivao. Ovo je moj san od kad sam bio dijete, od kada sam počeo da se bavim rukometom. Izuzetna mi je čast što sam u ovoj grupi igrača, što je neko prepoznao moj talenat i moju igru. Kada sam postao svjestan poziva, bio sam srećan kao malo dijete”, rekao je Nikolić.

Ostatak reprezentacije je Matiju dočekao s toplinom i podrškom, gotovo kao da je već bio član najbolje seniorske ekipe nekoliko ciklusa. 

Osjećam se odlično, srećan sam i uzbuđen. Jedva sam čekao da dođem, da vidim kako sve izgleda, momci su super, lijepo su me dočekali. Neke od njih poznajem od ranije, dok su me ostali prigrlili kao da sam ovdje stalan”, zaključio je Matija Nikolić.

Poslije povrede Stefana Dodića koji je upitan za nastup na Evropskom prvenstvu, otvoreno je još jedno mjesto na bekovskim pozicijama. Ipak, moraće da nastavi da diže formu ako hoće mjesto u timu u januaru. 

Ova ekipa je na okupu nekoliko prvenstava, više godina su zajedno zbog svojih izvanrednih rezultata. Nema puno novih lica te mi je zbog toga i veća čast i na neki način privilegija što sam ovdje. Tu sam da se dokažem, da mogu da odradim svoj dio posla. Pritisak postoji, ali vjerujem da mogu da budem značajan faktor u ekipi. Upao sam u ovu grupu, treba da se priviknem, ali i da pokažem da zaslužujem da ovdje i ostanem”, ističe Nikolić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC