• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova Srbija ide po senzaciju na Svjetskom prvenstvu: Sve što treba da znate o Mundijalu – mnogi su ih već otpisali!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srbija počinje Svjetsko prvenstvo, a iako su ih mnogi već sada otpisali, treba znati da je tada srpski tim najjači. Pitajte košarkaše!

 Rukometašice Srbije počinju Svjetsko prvenstvo Izvor: MN PRESS

Vrijeme je da počne nova era srpskog rukometa! Nakon što je Svjetsko prvenstvo za rukometašice počelo u četvrtak, srpski tim će u petak početi svoje takmičenje najtežom mogućom utakmicom. Od 20.45 u Herningu Srpkinje igraju sa domaćinom Danskom, koja ne samo da je na svom terenu, već je i po igračkom kadru jedna od najboljih reprezentacija na svijetu.

Selektor Uroš Bregar je na ovaj turnir poveo izuzetno podmlađenu selekciju koja je tu da stiče iskustvo, ali i da makar prođe u drugu rundu takmičenja, za šta joj realno treba jedna pobjeda, a u nekim kalkulacijama čak i remi.

Srpske djevojke će uz potpuno novi tim probati da iznenade, a šta ih čeka u Herningu, gdje će započeti svoj mundijalski put?

AUTSAJDERKE, ALI HOĆE DALJE!

Izvor: MN PRESS

Izuzetno se radujem nastupu na Svjetskom prvenstvu! Mi smo izmijenjena, ali talentovana ekipa. Pred nama su teške utakmice, ali ja sam sigurna da ćemo se boriti i ući u svaku utakmicu sa elanom i velikom željom za pobjedom. Za mene je ovo iskustvo posebno jer se igra u Danskoj, gdje sam ja odrasla i napravila prve korake u rukometu. Igrala sam njihovu prvu ligu, te poznajem dosta danskih reprezentativki. Daleko smo od pozicije nekog favorita, ali ćemo sigurno dati sve od sebe da postignemo najbolji mogući rezultat. Nadam se da ćemo biti dobro i zdravo i jedva čekam sve da krene", rekla je Edita Nuković pred ovo takmičenje. 

Satnica je jasna, prvi meč je u petak od 20.45 protiv Danske, zatim se u nedjelju od 18 časova igra sa Rumunijom, a onda u utorak u istom terminu sa Čileom. Pobjeda protiv Rumunki ili Dankinja bi bila nezapamćen šok, ali meč u kome srpski tim traži prolaz u drugu rundu je utakmica sa Čileom. Ako uspiju da prođu grupu, u drugoj fazi ih čekaju tri najbolje ekipe iz grupe F, u kojoj su Njemačka, Poljska, Japan i Iran, a realno bi dva meča bez poraza bili puna kapa za ovaj tim.

KO IDE U DANSKU?

Izvor: MN PRESS

U Herningu će u sastavu Srbije biti Edita Nuković koja je rođena u Turskoj, a odrasla u Danskoj u blizini ovog grada, dok je u timu i Kubina Moli, golmanka koja se poslije juniorskog staža u Mađarskoj opredijelila za tim Srbije. Ovo je kompletan sastav Srbije:

Golmanke: Marija Čolić, Moli Kubina i Marija Simić
Krila: Sanja Radosavljević, Aleksandra Stamenić, Nataša Lovrić, Dunja Radević i Tijana Simić
Bekovi: Emilija Lazić, Jovana Jovović, Teodora Veličković, Teodora Majkić, Tamara Mandić, Aleksandra Vukajlović, Marija Laništanin i Anđela Janjušević
Pivoti: Edita Nuković, Jovana Milojević, Katarina Bojičić 

KAKO SU PROTEKLE PRIPREME?

Izvor: Alberto Brevers / Zuma Press / Profimedia

"Bio je odličan potez što smo odigrale ovaj turnir pred odlazak u Dansku, da manje iskusne djevojke shvate da šampionat svijeta ne može da se poredi sa našim klupskim takmičenjima. Vjerujem da ćemo zahvaljujući ovim utakmicama dosta drugačije ući u mečeve na Svjetskom prvenstvu, a posebno na prvoj utakmici sa Danskom koja nam je najteži protivnik, a imaće i prednost domaćeg terena. Privilegija je igrati sa takvim protivnikom i mnogo će značiti za sticanje iskustva našeg podmlađenog sastava! Želimo da uđemo u svaki meč na Svjetskom prvenstvu hrabro i ozbiljno, da damo svoj maksimum i ne dozvolimo da bilo kome budemo lak plijen. Borićemo se do posljednjeg minuta svake utakmice!", rekla je nedavno jedna od iskusnijih u timu Marija Laništanin

Tim Uroša Bregara je sa pripremama počeo velikom pobjedom nad Bugarskom 40:16 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pa potom i remijem u Turskoj 29:29. Na pripremnom turniru u Španiji, nakon uvodne pobjede nad Argentinom 28:18, srpski tim je poražen od favorizovanih Japanki 38:22 i Španjolki 24:18. Sada se nadamo da su djevojke mnogo toga naučile iz ovih mečeva i da mogu da nas iznenade na Svjetskom prvenstvu!

(MONDO)

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC