ODBOJKA

Bez iznenađenja u polufinalu: Radnik i Domaljevac boriće se za trofej u Kupu BiH

Autor Bojan Jakovljević

Radnik i Domaljevac slavili u oba meča polufinala protiv Kaknja, odnosno Modriče, te izborili plasman u finale.

Izvor: Promo/OK Radnik Bijeljina

Prije sedam dana, Radnik i Domaljevac na gostovanjima su stekli prednost u prvim polufinalnim utakmicama Kupa BiH protiv Kaknja, odnosno Domaljevca, a sada su uspješni bili i u revanšima.

Bijeljinci su u prvom meču u Kaknju ostvarili maksimalan trijumf 3:0, a iznenađenja nije bilo ni u revanšu, gdje su susret takođe riješili u tri seta, i to prilično ubjedljivo - 25:18, 25:17, 25:20.

Nešto teži zadatak imali su odbojkaši Domaljevca, koji su poslije 3:0 u Modriči, pred domaćom publikom prepustili Modričanima jedan set, ali su u preostala tri bili dominantni, te zakazali borbu za trofej sa Radnikom. Domaljevac je u revanšu slavio 3:1, po setovima 25:17, 24:26, 25:17, 25:16.

Trofej osvojen prošle godine brani Radnik, koji je osim Kupa BiH trijumfovao i u Kupu RS, te bh. prvenstvu. Bijeljincima je to bio prvi pehar u najmasovnijem takmičenju, dok Domaljevac do sada nikad nije bio najbolji u bh. kupu.

Rekorder je brčanska Mladost sa osam pehara, šest puta najbolji je bio Kakanj, dok su Kup BiH još osvajali brčansko Jedinstvo i Modriča.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(MONDO)