Dostojno!

Benjamin Burić stavio "rampu" rukometašima Vojvodine! Hvatao sve živo, on je svjetska klasa!

Autor Nebojša Šatara

Vojvodina se junački borila 35 minuta, ali su je onda Benjamin Burić, Simon Pitlik i nekadašnji prvak Evrope Flensburg ugasili.

Izvor: Profimedia/IMAGO

Poraz Vojvodine, ali nije se šampion Srbije obrukao! Odigrala je ekipa Borisa Rojevića u drugom meču Top 16 faze Lige Evrope egal poluvrijeme sa nekadašnjim prvakom Evrope Flensburgom, uspjela da održi egal u nekoliko minuta drugog poluvremena, a onda se jednostavno ugasila. Na kraju je njemački tim trijumfovao 36:26(14:13) i uspio da zadrži prvo mjesto u grupi. 

Svakako prvo ime meča bio je na golu gostiju nevjerovatni golman reprezentacije Bosne i Hercegovine Benjamin Burić sa 15 odbrana. Kod Vojvodine je apsolutno prvo ime meča bio Petar Đorđić sa čak 10 golova, a Darko Milenković sa četiri i Baris Puhovski sa tri gola su jedini uspjeli da zaprijete napadački. Kod njemačkog tima Pedersen je imao sedam, Pitlik šest golova, a kapiten Johanes Gola pet. 

Možda i gore vijesti po Vojvodinu od poraza od Flensburga su to što je Bjeringbro/Silkenborg na svom terenu predvođen Solstadom (9 golova), Bogojevićem (8 golova) i Olsenom (7 golova) uspio da pobijedi Kadeten 36:30 (17:15) i tako se odlijepi, pa sada u ovoj grupi Flensburg drži prvo mjesto sa šest bodova, Kadeten i Bjeringbro imaju po četiri, a Vojvodina je na dnu sa dva boda i malim šansama za prolazak u nokaut fazu. 

Izvor: MN PRESS

Na prvi gol se čekalo tri minuta, a nakon nekoliko odličnih intervencija Trnavca i Burića pogodio je Hansen za vođstvo Flensburga. Za Vojvodinu je meč otvorio Đorđić tek na isteku šestog minuta, a posle 4:1 nakon devet minuta Boris Rojević je morao da zove tajmaut. Iz tajmauta je ponovo pogodio Đorđić, ali je to ponovo bio pogodak na individualni kvalitet, a ne iz izgrađene pozicije. Dao je PetarĐorđić tri od četiri prva gola domaćina, ali niti mu se ko pridružio u napadu niti je odbrana uspijevala da da funkcioniše kako treba. Probao je Rojević da igra 7 na 6, ali je na kraju Trnavac sa nekoliko skinutih zicera dao šansu ekipi da stigne na 8:6 poslije gola Aziza. Potpuno se vratila Vojvodina nakon isključenja Blaža Blagotinšeka i na 9:8 u 20. minutu morao je Flensburg da zatraži minut odmora. 

Blagotinšek je samo dva minuta kasnije opet isključen i pritom je napravio sedmerac, ali je ogromna greška Aziza ostavila Nijemce u vođstvu. Do kraja poluvremena imala je šansu domaća ekipa i da se izjednači, ali je neprecizan šut Golubovića na kraju postala kontra i lak gol za goste.

Ipak Đorđić je izjednačio na startu drugog dijela igre na 14:14, a nakon mini serije gostiju uspio je Trnavaca da skine zicer Džimu Gotfridsonu ali se odlijepio gost na 20:16. Poslije tajmauta Rojevića džoker sa klupe Branko Tomić je dao impuls svom timu ali već u 40. minutu na 22:17 vidjelo se da domaćin teško da može da se suprotstavi Nijemcima kada igraju u punoj brzini. Odbrane fantastičnog Benjamina Burića su se nizale, iz njih su dolazile kontre Flensburga koji je lagano uspijevao da održi ozbiljnu prednost.