• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Derbi za infarkt, Zvezda se vratila iz mrtvih protiv Partizana (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kakav vječiti derbi, ovakva rukometna drama u Srbiji dugo nije viđena!

 Rukometni derbi Zvezda Partizan nerijeseno drama i greska Mladena Sotica Izvor: VM/© MN press, all rights reserved

Au, kakva završnica vječitog derbija u rukometu! Imao je Partizan dva gola prednosti minut prije kraja, 18 sekundi prije kraja vodio je gol prednosti, a meč je završen neriješeno, 31:31 (15:16). Andrejević je najprije smanjio na gol zaostatka (30:31), a onda je Mladen Šotić kiksom stvorio crveno-bijelima iznenadnu, ogromnu šansu, koju su i iskoristili. Nakon posljednjeg napada svog tima utrčao je u šest metara, spriječio Zvezdu da započne napad i dobio direktan crveni karton zbog opstrukcije igre. I da stvar bude gora za crno-bijele, sviran je i sedmerac iz koga je Bujišić izjednačio i tako stavio tačku na nevjerovatan meč.

Izvor: RTS/Screenshot

Crno-bijeli su imali posljednji napad, 11 sekundi da pobjede, ali Veljko Popović nije uspio da zatrese mrežu. Zvezdin golman Kovačević odbranio je šut i u posljednjem trenutku meča, za konačni remi, koji su navijači Zvezde burno proslavili.

Pogledajte

00:16
Večiti derbi u rukometu
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Za igrača utakmice proglašeno je mlado lijevo krilo Zvezde Dušan Šmigić, dok je Mihajlo Šljukić dao 6, a Miloš Bujišić 5 golova. Kod crno-bijelih Uroš Kojadinović je imao 10, Veljko Popović 6, a Nikola Kovačević 5 golova.

Bolje je Crvena zvezda počela meč, sjajno su crveno-bijeli iskoristili igrača više i poveli sa 8:4 u 11. minutu ali je onda njihova prednost počela da se topi jer se Partizan probudio. Nakon nevjerovatnog gola Šotića iz posljednjeg dodavanja krenula je serija koja se završila pogotkom Kojadinovića za preokret 14:13. U samom finišu poluvremena Partizan je i sa dva igrača manje uspio da postigne pogodak i vodio je 16:15 na odmoru.

Crvena zvezda je preko Dušana Šmigića izjednačila u prvom napadu drugog dijela tako da se praktično krenulo sa nule. Upravo je serijom golova Šmigića Zvezda uspjela da iz minusa od dva gola povede 22:21, a poslije još jednog gola sa crte Partizan je morao da zove minut odmora.

Ušlo se sa neriješenim rezultatom 25:25 u posljednjih deset minuta, a domaćin je onda sa dvije kontre uspio da se odlijepi na 27:25. Ipak crno-bijeli predvođeni Kojadinovićem odmah su izjednačili i golom Šotića poveli 28:27. U finišu je viđena prava drama i na kraju remi za pamćenje. Partizan je poslije ove utakmice četvrti na tabeli sa 22 boda, dok je Zvezda sa 15 ostala sedma.

(MONDO - Nikola Lalović)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC