• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikić nakon eliminacije Slobode iz Evropskog kupa: Da smo ovako igrali prošle nedjelje...

Autor Dragan Šutvić

Trener Tuzlaka sumirao je meč sa Krkom.

 Krka Sloboda izjava Mirka Mikića  Izvor: Facebook/RK Sloboda/E. Dindić

Rukometaši Krke bili su nepremostiva prepreka za tuzlansku Slobodu, koja je evropski put završila u osminu finala Evropskog kupa.

Ekipa iz Novog Mesta je, poslije plus četiri (19:15) u Tuzli, trijumfovala i pred domaćom publikom rezultatom 29:26 i našla mjesto među osam najboljih timova u takmičenju.

"Ekipa je sigurno igrala mnogo bolje nego u Tuzli, isključivo u napadu. Da smo ovako odigrali prošlu nedjelju kad smo bili domaćini, mislim da bi rezultat iz prvog duela bio mnogo pozitivniji. Ono što je najvažnije je da je utisak bio bolji, odnosno uspjeli smo da ga popravimo u odnosu na prvi susret kada je ostala neka gorčina s obzirom da nismo skoro ništa pokazali u napadu. Momci su se borili, ja im ne mogu ništa zamjeriti, sve smo pokušali, ali radi se o ekipi koja je dosta kvalitetna i koja dosta dobro trči", rekao je poslije meča trener tuzlanskog tima Mirko Mikić, dodavši:

"Mi smo danas ušli u tu neku njihovu igru s trčanjem i mislim da se nismo ni obrukali, da smo odigrali kvalitetno i u tom aspektu i da smo koliko-toliko osvjetlali obraz ovim drugim duelom. Ono što me raduje jeste što smo dobili još neke igrače, neku širinu i nadam se da će im ova utakmica biti podstrek jer ima mnogo toga pozitivnog. Naravno, ima i negativnih dijelova, međutim smatram da je više pozitivnih stvari što će nam biti podstrek za dalje takmičenje u Premijer ligi i Kupu BiH", rekao je strateg crveno-crnih.

Tuzlaci će za tri dana, u zaostaloj utakmici 14. kola bh. prvenstva, ugostiti Slogu. Sedam dana kasnije će, u još jednom odgođenom meču zbog evro-nastupa, biti domaćini Krivaji, dok ih sljedećeg vikenda u redovnom kolu očekuje gostovanje Konjuhu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC