• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Benjamin Burić stavio "rampu" rukometašima Vojvodine! Hvatao sve živo, on je svjetska klasa!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Vojvodina se junački borila 35 minuta, ali su je onda Benjamin Burić, Simon Pitlik i nekadašnji prvak Evrope Flensburg ugasili.

 Vojvodina izgubila od Flensburga u Ligi Evrope Izvor: Profimedia/IMAGO

Poraz Vojvodine, ali nije se šampion Srbije obrukao! Odigrala je ekipa Borisa Rojevića u drugom meču Top 16 faze Lige Evrope egal poluvrijeme sa nekadašnjim prvakom Evrope Flensburgom, uspjela da održi egal u nekoliko minuta drugog poluvremena, a onda se jednostavno ugasila. Na kraju je njemački tim trijumfovao 36:26(14:13) i uspio da zadrži prvo mjesto u grupi. 

Svakako prvo ime meča bio je na golu gostiju nevjerovatni golman reprezentacije Bosne i Hercegovine Benjamin Burić sa 15 odbrana. Kod Vojvodine je apsolutno prvo ime meča bio Petar Đorđić sa čak 10 golova, a Darko Milenković sa četiri i Baris Puhovski sa tri gola su jedini uspjeli da zaprijete napadački. Kod njemačkog tima Pedersen je imao sedam, Pitlik šest golova, a kapiten Johanes Gola pet. 

Možda i gore vijesti po Vojvodinu od poraza od Flensburga su to što je Bjeringbro/Silkenborg na svom terenu predvođen Solstadom (9 golova), Bogojevićem (8 golova) i Olsenom (7 golova) uspio da pobijedi Kadeten 36:30 (17:15) i tako se odlijepi, pa sada u ovoj grupi Flensburg drži prvo mjesto sa šest bodova, Kadeten i Bjeringbro imaju po četiri, a Vojvodina je na dnu sa dva boda i malim šansama za prolazak u nokaut fazu. 

Izvor: MN PRESS

Na prvi gol se čekalo tri minuta, a nakon nekoliko odličnih intervencija Trnavca i Burića pogodio je Hansen za vođstvo Flensburga. Za Vojvodinu je meč otvorio Đorđić tek na isteku šestog minuta, a posle 4:1 nakon devet minuta Boris Rojević je morao da zove tajmaut. Iz tajmauta je ponovo pogodio Đorđić, ali je to ponovo bio pogodak na individualni kvalitet, a ne iz izgrađene pozicije. Dao je PetarĐorđić tri od četiri prva gola domaćina, ali niti mu se ko pridružio u napadu niti je odbrana uspijevala da da funkcioniše kako treba. Probao je Rojević da igra 7 na 6, ali je na kraju Trnavac sa nekoliko skinutih zicera dao šansu ekipi da stigne na 8:6 poslije gola Aziza. Potpuno se vratila Vojvodina nakon isključenja Blaža Blagotinšeka i na 9:8 u 20. minutu morao je Flensburg da zatraži minut odmora. 

Blagotinšek je samo dva minuta kasnije opet isključen i pritom je napravio sedmerac, ali je ogromna greška Aziza ostavila Nijemce u vođstvu. Do kraja poluvremena imala je šansu domaća ekipa i da se izjednači, ali je neprecizan šut Golubovića na kraju postala kontra i lak gol za goste.

Ipak Đorđić je izjednačio na startu drugog dijela igre na 14:14, a nakon mini serije gostiju uspio je Trnavaca da skine zicer Džimu Gotfridsonu ali se odlijepio gost na 20:16. Poslije tajmauta Rojevića džoker sa klupe Branko Tomić je dao impuls svom timu ali već u 40. minutu na 22:17 vidjelo se da domaćin teško da može da se suprotstavi Nijemcima kada igraju u punoj brzini. Odbrane fantastičnog Benjamina Burića su se nizale, iz njih su dolazile kontre Flensburga koji je lagano uspijevao da održi ozbiljnu prednost.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC