Najveći

Novak Đoković u Americi već zbrisao rivale: Došao po svoje titule, a ostali bez šansi da ga stignu!

Autor Nebojša Šatara

Sa Novakom nema borbe, jednostavno on ostaje prvi šta god da se desi.

Izvor: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Nastavlja se vladavina Novaka Đokovića, ovog ponedjeljka je započeo 414. nedjelju na vrhu ATP liste. Iako ne igra na trunirima i tek će se naći na terenu tek od narednog utorka ili srijede u Indijan Velsu on je povećao svoju prednost.

Novak Đoković je prvi na listi sa 9.855 bodova, a sledi Karlos Alkaraz sa 8.805 bodova i sada je razlika veća od 1.000 poena. Na trećem mjestu se sve više približava Janik Siner sa 8.270 bodova nakon osvajanja pehara u Roterdamu, dok je Danil Medvedev pao na četrvto mjesto sa 8.265.

Jedina dvojica iz vrha ATP liste koja su uzimala prvo mjesto Novaku sada su ostala bez jednog dijela bodova, a Janik Siner najavljuje napad na prvu poziciju. Ipak, to se neće skoro desiti!

NOVAK GLEDA MESIJA I ČEKA DA POBJEGNE SVIMA!

Izvor: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Mogao je Novak opušteno da gleda meč LA Galaksija i Inter Majamija i uživa u golovima Lionela Mesija i Dejana Joveljića jer je nakon posljednjih rezultata na ATP turu siguran na prvom mjestu do 8. aprila 2024. godine. Karlos Alkaraz prvo nije odbranio titulu u Buenos Ajresu, pa je u Riju zbog povrede odustao poslije samo dva odigrana poena, dok je Danil Medvedev preskočio Roterdam i ostao bez 500 poena.

Uz sve to dolazi američki dio turneje gdje ćemo konačno gledati Đokovića u Majamiju i Indijan Velsu gdje ne brani ni bod, a njegovi rivali će teško moći da poboljšaju svoj učinak. Kada im se oduzmu bodovi iz prošle godine na ovim turnirima Janik Siner je u najboljoj poziciji sa 7.910 poena, zatim slijedi Karlos Alkaraz sa 7.805, a Danil Medvevev ima 6.915. To znači da je Novak praktično na skoro 2.000 bodova daleko od rivala i već u Indijan Velsu bi sa bodovima mogao da osigura još dužu dominaciju i prelazak 420 nedjelja na vrhu ATP liste.

Ipak ono što najviše raduje njegove navijače je povratak na teren i to na mjestima na kojima je u prošlosti dominirao. U Indijan Velsu je posljednju titulu osvojio 2016. godine i ima ih pet, a u Majamiju je šest puta dizao pehar, posljednji put takođe 2016. godine.