Ostali sportovi

Ljudi, šta vi ovdje radite!? Na spavanje! Novak skupio ruke i progovorio francuski: Samo zbog vas...

Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković se zahvalio svim navijačima koji su ostali uz njega na "Šatrijeu" i pratili kako pobjeđuje Lorenca Muzetija na Rolan Garosu.

Izvor: Twitter/Eurosport/Screenshot

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Rolan Garosa pošto je prethodne noći napravio veliki preokret protiv Lorenca Muzetija. Đoković je slavio 3:2 poslije četiri i po sata, i to u 3.07 ujutru, ali to nije bio kraj obaveza za njega. Morao je da obavi sve medijske obaveze, gdje opet nije zaboravio na manire.

Đoković je izašao pred parisku publiku, makar onu koja je ostala do kraja meča, pa je upravo zbog njih odlučio da se obrati na francuskom jeziku. Skupio je ruke i zahvalio im se na podršci (iako su mu često zviždali prije toga), rekavši pritom da su mu baš udahnuli energiju skandiranjem imena, što je bio odlučujući faktor uz podršku njegove supruge Jelene Đoković koja ga je sve vrijeme bodrila sa tribina.

"Puno vam hvala! Pričaću na francuskom jer ste vi to zaslužili. Što uopšte mogu da kažem? Čestitam Muzetiju na ovako dobrom meču, šteta što je izgubio, ali jedan od nas je morao da izgubi ove večeri, odnosno ovog jutra. Kao što sam rekao njemu na kraju meča, bilo je nevjerovoatno. Bio je blizu, šteta da je izgubio", odao je poštovanje svom rivalu Đoković.

"Rekao sam da ću pričati francuski zbog vas. Zaslužili ste to. Zaslužujete i veliko hvala jer ste mi dali energiju u četvrtom setu kad je bilo 2:2. U tom trenutku sam postao sam drugi igrač. Hvala vam. Zaista vam hvala. Nevjerovatno je da ste ostali. Sada je ovde tri ujutru. Ima puno djece. Trebalo je da spavate. Mladi ste, ti si mlad, i ti si mlad. Djeco, trebalo bi da ste u krevetu. Šta vi ovdje radite? Zaista vam hvala. Ovo je vjerovatno najbolji meč koji sam igrao ovdje. Hvala vam. A sada, ko će spavati pod ovim adrenalinom... Ako ćete slaviti, dolazim!", nasmejao se Nole.

Takođe, Novak Đoković je poslije ovog govora "preskočio tribine" i otrčao u zagrljaj jednog dječaka koji je sve vrijeme bodrio svog idola na tribinama, pa će taj trenutak sigurno pamtiti dok je živ.

Podsjetimo, Novak Đoković i pored svega nije htio da napadne organizatore, a naredni meč igra u ponedjeljak protiv Serundola.

(MONDO - M. V.)