• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković u tri ujutru izjednačio Federerov rekord, da pokaže ko je pravi gazda

Novak Đoković izjednačio rekord Rodžera Federera kome na kraju karijere teško da će ostati po još koji.

 Đoković oborio rekord Federera u tri ujutru Izvor: EMMANUEL DUNAND / AFP / Profimed

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Rolan Garosa pošto je prethodne noći pobijedio Lorenca Musetija, poslije velikog preokreta. Zbog velikog propusta organizatora, Đoković je bio natjeran da svoj meč na "Šatrijeu" igra do tri ujutru, ali ga ni to nije zaustavio da pobijedi mladog Italijana - 7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0.

Bruka će živjeti zauvijek i to se pokazalo i na primjeru navijača koji su "bježali" sa stadiona, ali kada Novak uz sebe ima podršku kao što je Jelena, može da pomijera i planine - a ne Musetija. Nepoštovanje kakvo vidimo prema Đokoviću, najuspješnijem teniseru svih vremena, osjeća se na svakom koraku u Parizu, međutim čak ni "slučajnost" da se baš njegov meč nađe posljednji na programu uz "ubacivanja" drugih ne mogu da pomognu Rodžeru Federeru.

Imao je veliki razlog Federer da navija protiv Đokovića na Rolan Garosu pošto mu "skida" još jedan rekord. Pobjedom u tri ujutru, Đoković je izjednačio rekord Federera po ukupnom broju pobjeda upisanim na grend slem turnirima. Sada obojica imaju po 369, dok mora da se kaže da je Đokoviću trebalo manje vremena za to.


Ujedno, Đoković će u ponedjeljak protiv Fransiska Serundola imati priliku da "obriše" još jedan rekord Rodžera Federera iz istorije, što mu je postala specijalnost prethodnih godina. Pa nek zakažu i na Mjesecu meč ako hoće...

Podsjetimo, Novak Đoković je jedini teniser u istoriji koji je makar tri puta osvojio svaki grend slem, a njegov skor na ovim turnirima je impresivan. Ima 94 pobjede i devet poraza na Australijan openu, od sinoć 95 pobjeda i 16 poraza na Rolan Garosu, pa 92 pobjede i 11 poraza na Vimbldonu, odnosno 88 pobjeda i 13 poraza na US Openu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC