• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrao do jutra, pa se pozvao na žurku! Novak napravio spektakl na terenu: "Zovite i mene!"

Spektakularan meč, pa spektakularne izjave, kako smo i navikli od Novaka Đokovića.

 Đoković nakon pobjede nad Musetijem Izvor: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković odigrao je spektakularan meč na Rolan Gaorsu - nakon četiri i po sata tenisa, u 03:07 po našem vremenu, savladao je italijanskog tenisera Lorenca Musetija koji je odigrao jedan od najboljih mečeva u svojoj karijeri., Italijan je bio fantastičan, ali ne i dovoljno dobar da pobijedi najboljeg na svijetu - nakon pet dramatičnih setova bilo je 3:2 (7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0).

Odmah nakon velike pobjede Novak je imao kratak razgovor na terenu sa legendarnim Aleksom Korečom, koji se fantastično snašao u ulozi voditelja programa. Nakon jednog od najboljih mečeva ove godine u svijetu tenisa nije postavio pitanje Novaku, pusti ga je da priča šta god želi. I dobili smo spektakl!

"Hvala vam mnogo. Malo ću pričati na francuskom, malo na engleskom. Želim da čestitam Lorencu, šteta što je izgubio. Ovako kasno ili ovako rano završiti meč porazom... Igrao je nevjerovatan meč, bio je jako blizu da dobije ovaj duel. Uspio sam da odlučim četvrti set, kada je on bio bolji igrač na terenu. Bilo je nevjerovatno to kako je on igrao, pravio je malo grešaka i bio sam u velikom problemu", rekao je Đoković nakon pobjede.

U jednom trenutku je publika u Parizu hrabro stala na stranu Novaka Đokovića, iako uglavnom navija za autsajdere. Riješili su da poguraju najboljeg svih vremena, zbog čega im se zahvalio! "Publika ovdje je zaslužila sve ovo. Dali ste mi energiju, dali ste mi snagu, hvala vam na svemu tome. Prosto nevjerovatno da ste još uvijek ovdje. Naročito ova djeca, treba da idete da spavate. Zahvaljujem vam se. Možda i moj najbolji meč ovdje ikada. Hvala vam za sve što ste uradili. Morate da spavate. Idite da spavate, iako neće biti lako zbog adrenalina. Ako organizujete žurku, zovite me", ispričao je Novak uz osmijeh.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC