Ostali sportovi

Petar blistao u polufinalu Lige šampiona: Razbio Nijemce, nisu ni morali da izlaze na teren!

Autor Nikola Lalović

Barselona je rutinski ušla u finale Lige šampiona gdje će igrati sa Olborgom! A jedan od junaka ove pobjede je i Petar Cikuša!

Izvor: Profimedia/IMAGO

Imamo i drugog finalistu Lige šampiona! Nakon što smo u meču Olborga i Magdeburga vidjeli dramu, Barselona je vrlo lako savladala Kil! Španski velikan je bio bolji 30:18 (15:9) i već polovinom prvog poluvremena se znalo da će ići u finale u Kelnu!

Počelo je furiozno za Barsu pošto su začas poveli sa 3:0, a kada je Kil preokrenul na 6:5 to je bio posljednji put da su Nijemci u meču. Do poluvremena je ekipa iz Katalonije napravila ogromnu prednost, a tokom cijelog drugog poluvremena ona je uglavnom rasla. Kada je u 45. minutu bilo 22:14 svi u hali su znali ko ide u finale.

Iako je Barsa dala 30 golova apsolutno prvo ime meča bio je danski golman Emil Nilsen sa 15 odbrana! Dodao je Gonzalo Perez De Vargas pet, dok su Samir Balaen i Tomaš Mrkva upisali samo četiri. Basa je imala mnogo raspoloženih, samo trojica nisu davala golove, a sa pet pogodaka Melvin Ričardson je bio najubojitiji. Četiri gola su imali Blaž Janc, Arino Bengočea i Petar Cikuša! Sa druge strane Domagoj Duvnjak je dao četiri gola.

Petar Cikuša i njegov brat Đorđe imaju srpsko porijeklo po majci Tatjanu, a hrvatsko po ocu Zoranu. Ipak obojica su godinama nosila dres omladinskih selekcija Španije, a Petar je krenuo da igra i za "A" tim. Blizanci CIkuša rođeni su 8. decembra 2005. godine u Bordilicu, a u Španiji im prema tamošnjim običajiima dodaju i majčino prezime, pa su Cikuša-Jeličić!

Olborg i Barselona će se za titulu prvaka Evrope boriti u nedjelju od 18 časova, a prije toga će se od 15 u meču za treće mjesto igrati sastavi poraženih u polufinalima Magdeburga i Kila. 

Izvor: Profimedia

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!