• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bura u Mađarskoj zbog Srbina, navijači prave haos: Donio im duplu krunu, a tjeraju ga iz kluba!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zbog neuspjeha u Ligi šampiona, Mađarima nije dovoljna ni dupla kruna!

 Navijači Vesprema traže smjenu Momira Ilića Izvor: Arena sport 3 Premium/Rasmus Boysen

Iako je Momir Ilić donio još jednu titulu šampiona Vespremu, navijači su se okupili ispred hale da protestuju protiv njega i uprave! Vesprem je ove sezone u finalu kupa savladao Pik Seged 33:30 (16:15) i stigao do novog pehara prvaka Mađarske poslije pobjeda u mečevima sa istim rivalom (35:28 i 34:30). 

Legendarni lijevi bek je za Vesprem igrao od 2013. do 2019. godine, a onda je odmah sjeo na klupu kluba. Pošto je 2021. preuzeo prvi tim od tada je nanizao dvije uzastopne titule šampiona Mađarske i tri kupa, ali navijačima to nije dovoljno. Poslije ispadanja ekipe od Olborga u četvrfinalu Lige šampiona, traže se smjene. 

Čak 500 navijača se skupilo ispred "Vesprem arene", ćak su i pokrenuli peticiju na internetu za smjenu Ilića i rukovodstva kluba, a prvi potezi su napravljeni. Izvršni direktor ekipe Zoltan Čik je odstupio sa funkcije i zamijeniće ga Čaba Barta koji je prethodno bio predsjednik rukometnog kluba Đer. 

Na protestima protiv uprave i trenera bio je čak i gradonačelnik Vesprema Đula Porga, a sada se navodi da je Momir Ilić ipak blizu razlaza sa svojim timom. Prema navodima iz stranih medija, njega će zamijeniti Ćavi Paskval. Nekadašnji čuveni golman vodio je godinama Barselonu sa klupe, bio je selektor Rumunije, a od 2021. do sada je vodio Dinamo iz Bukurešta. Ove sezone je stigao do polufinala Lige Evrope i nedavno je zvanično raskinuo ugovor sa ekipom iz Bukurešta.

Očekuje se da se u narednim danima i zvanično potpiše četvorogodišnji ugovor sa Vespremom, koji će platiti 200.000 evra obeštećenja za njega. U Dinamu će Paskvala zamijeniti još jedan Španac, David Davis.

(MONDO, N. L.) 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC