• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osvajao titule i medalje, sada "brusi" talente: Još jedan uspješan rukometni kamp Mladena Bojinovića!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

U Trebinju se privodi kraju drugi po redu kamp "Mladen Bojinović Dugi" na kojem su djeca iz BIH, Srbije i Crne Gore imala odlične uslove i vrhunske trenere.

 Rukometni kamp Mladen Bojinović ispunio očekivanja jedan od trenera Momir Ilić Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Ime Mladena Bojinovića poznato je u svjetskim okvirima, a ujedno je i dovoljan razlog da talentovani mladi rukometaši posjete njegov kamp i nauče nešto od rukometaša koji je igrajući za Barselonu, Pari sen Žermen, Monpelje, Ademar Leon osvojio 33 trofeja, odigrao na stotine utakmica i postigao više od 2.000 golova.

Proslavljeni rukometaš koji je sa selekcijom Jugoslavije osvojio je svjetsku bronzu 2001. godine, bio kapiten reprezentacije Srbije, a u Francuskoj osvojio 11 šampionskih titula, drugu godinu zaredom organizovao je rukometni kamp "Mladen Bojinović Dugi".

U "Gradu sunca" u Trebinju između 40 i 50 dječaka od 30. juna radilo je u odličnim uslovima sa vrhunskim trenerima, a imali su i priliku da rade sa još jednim proslavljenim srpskim i svjetskim rukometašem, Momirom Ilićem.

"Imamo 43 dječaka podijeljene u 3 grupe, jedna od 9-12 godina, zatim 15-16 godina i najstarija grupa 17-18 godina. Sve je prošlo fenomenalno, danas sa završnim treningom završavamo što se tiče taktičkog dijela. Svi smo zadovoljni, sve je prošlo u najboljem redu, djeca su preozbiljno radila, zadovoljna. Upravo nam je gost Momir Ilić koji je vodio zadnji trening za ovu stariju grupu. Prije deset dana gledali su ga kako vodi Vesprem na Fajnal foru Lige šampiona, a sada a sada vodi njih. Mislim da boljeg podsticaja za tu djecu nema", rekao je za MONDO Mladen Bojinović.

Njegov kamp okupio je djecu iz Republike Srpske, BIH, Srbije i Crne Gore koji imaju odlične uslove u za rad u Trebinju.

"Radimo u 'Gradu sunca' u fenomenalnoj dvorani, a tu su i dva vanjska terena i raspoređeni smo na tri terena. Igrači koji su pred ulaskom u prve timove rade u dvorani, ove grupe vani, ali miješali smo sve, napravili raspored. Imamo sjajne uslove zahvaljujući svima koji su podržali ovaj kam - Gradu sunca, Gradu Trebinje, Mocartu, RTRS-u, Planet-softu, tržnom centru Plaza, Selektu čije lopte Lige šampiona poklanjamo djeci, Atos banci i Svislajonu".

Bojnović ističe da kada je krenuo sa idejom kampa za mlade rukometaše nije htio da to bude neki stereotio, već da im omogući uslove za ozbiljan rad, kakve vjerovatno dosad nisu imali.

"Kad sam pokretao ovo nisam htio da radim neki stereotip, nisam htio ekskurzije, da se roditelji samo riješe djece na sedam dana, već mi odmah obavijestimo roditelje i klince o planu i programu rada. Tri su treninga dnevno, futing razbuđivanje prije doručka, pa prijepodnevni trening od sat i po i poslijepodnevni sat i po, to su stvari sa kojima se oni nisu susretali. Uz sve to naravno imaju nagrade odlazak u akva park sa trenerima, dakle ima i razonode. Mislim da im kamp znači puno, zbog takvog rada i ovo im je podsrtek za njihovu budućnost".

Bojinović dodaje da je svjestan da ne može da ih za sedam dana nauči rukomet, ali da će im ovo iskustvo mnogo značiti u daljem rukometnom razvoju.

"Naš koncept je edukacija i tehnički rad sa djecom, da probudimo svijest i želju za radom tako što im obezbjeđujemo najbolje uslove za rad u kakvim treniraju veliki profesionalni klubovi. To je cilj. Znam da ih za sedam dana ne mogu naučiti rukomet da sutra budu prvaci ali za tih sedam dana mogu da im probudim svijest, želju, volju da se bave rukometom, da budu što bolji na treninzima i da sa osmijehom svaki dan idu na trening. Cilj je da oni žele da što više nauče i napreduju i mislim da sam mnogo dobio jer evo 12-13 igrača je prošle godine i sada su tu. U saradnji sa Fakultetom fizičkog vastpitanja radimo mjerenja i testiranja i u poruđenju sa prošlom godinom nenormalan je napredak tih igrača", zaključio je Bojinović.

Rukometni kamp "Mladen Bojinović Dugi" završava se večeras dodjelom nagrada i priznanja učesnicima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC