Ostali sportovi

Džumhuru nije prijao prelazak sa šljake na travu! Poslije titule u Zagrebu, ekspresna eliminacija u Notingemu

Autor Dragan Šutvić

Najbolji bh. teniser je ispao u prvom kolu.

Izvor: Live Media Publishing Group / Alamy / Alamy / Profimedia

Nakon što je prošle sedmice osvojio čelendžer u Zagrebu, najbolji bh. teniser Damir Džumhur je nastup na turniru u Notingemu završio već u prvom kolu.

Prelazak sa šljake na travu nije prijao rođenom Sarajliji, kojeg je u borbi za osminu finala savladao Brazilac Žoao Fonseka. igrač koji je 113 mjesta lošije plasiran na ATP listi trijumfovao je rezultatom 2:0 u setovima (6:1, 7:5).

U prvom setu je Fonseka napravio dva brejka, u drugom i šestom gemu, da bi na kraju sedmi, na svoj servis, osvojio bez izgubljenog poena i poslije 28 minuta došao do 1:0 u setovima.

Mnogo dramatičnije bilo je u drugom setu, koji je počeo sa pet brejkova u isto toliko gemova!

Tek je brazilski teniser uspio da sačuva svoj servis za 4:2, ali ga je potom izgubio u osmom gemu, kada je Džumhur iskoristio četvrtu brejk-loptu koja mu se ukazala.

Nije bilo brejka u naredna dva gema, da bi potom Brazilac ponovo oduzeo servis bh. igraču za 6:5, a onda je u narednom gemu iskoristio prvu meč-loptu koja mu se ukazala i plasirao se u naredno kolo savladavši Džumhura koji je na ovom turniru bio postavljen za šestog nosioca.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)