Ostali sportovi

Nikola Bijelić više nije trener "osica": Poznato ime njegovog nasljednika

Autor Haris Krhalić

Bijelića će na klupi ŽRK Borac zamijeniti trener sa bogatim iskustvom.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Ženski rukometni klub Borac ostao je bez trenera. Nikola Bijelić u narednoj sezoni neće voditi „osice“, a novi trener biće predstavljen u petak (21.jun).

Bijelić je ŽRK Borac preuzeo u martu 2022. godine nakon što nakon što je Rade Unčanin podnio ostavku poslije iznenađujućeg poraza od Jedinstva.

„Istekao mi je ugovor i sporazumno smo dogovorili da ne produžimo saradnju. Plan kluba je da se osvježi ekipa i u stručnom štabu. Ostajem i dalje najvjerovatnije u klubu na nekoj drugoj poziciji, ali bez obzira i dalje ću ostati vjerni navijač 'osica'", rekao je Bijelić za Mondo.

Mladi trener je i prije ovog vodio „osice“ u Prvoj ligi RS te ih uveo u Premijer ligu BiH. Radio je i kao pomoćnik Mirku Mikiću u muškom klubu, te vodio drugi tim djevojaka.

Ko će biti novi trener "osica"?

Kako MONDO saznaje Bijelića će na klupi Borca zamijeniti Nedžad Mašić.

Mašić ima bogato trenersko iskustvo, a najduže je radio u Turskoj gdje je gradio trenersku karijeru.

Osim turskih klubova, ovaj rođeni Kladanjac vodio je RK Radeče papir (Radeče, Slovenija), ŽRK Jedinstvo ( Tuzla), RK Konjuh (Živinice), ŽRK Hidrotehniku (Kladanj), RK Krajinu (Cazin), ŽRK Iskru (Bugojno), ŽRK Živinice, Rukometnu akademiju Konjuha, RK Slobodu (Tuzla), RK Hadžići, te RK Konjuh. U više navrata obavljao je dužnost selektora ženske rukometne reprezentacije BiH.

„Osice“ su ovu sezonu završile na trećem mjestu tabele dok su u Kupu BiH poražene u polufinalu od Hadžića rezultatom 19:26.