• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaustavila "osice" pa naglasila poslije plasmana u finale Kupa BiH: Ogromno poštovanje za Borac!

Autori Nebojša Šatara Autori Dragan Šutvić

Adisa Selimović je sa 17 odbrana protiv banjalučkog Borca najzaslužnija za prolaz Hadžića u finale rukometnog Kupa Bosne i Hercegovine.

 Adisa Selimović Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Nakon dva poraza u šampionatu BiH, ekipa Hadžića je odigrala najbolje kad je bilo najpotrebnije i u Banjaluci savladala domaći Borac - 19:26 (11:16).

Najviše zasluga za pobjedu nad "osicama" ide na dušu golmana Adise Selimović, koja je "zaključala" mrežu u dvorani "Borik".

"Utakmica je bila odlična i s jedne i druge strane, mi imamo ogromno poštovanje prema Borcu kao strašno dobroj ekipi zbog istorije i zbog ovih danas djevojaka koje su tu. Spremale smo se dugo, bile maksimalno ozbiljne, a ja sam uspjela da skupim dovoljan broj odbrana", rekla je Selimović i potom se osvrnula na sutrašnje finale protiv Gruda.

"Protiv Gruda nije baš najbolje prošlo za nas u sezoni, ali vidjećemo. Nema nepoznanica pred finale".

Šefica struke gošći Alma Čehajić Hadžović čestitala je svojim igračicama na pobjedi, ali i Banjalučankama, za koje su se posebno spremale.

"Šta da kažem, čestitam ekipi Borca, to je uvijek derbi. Igrali smo dva puta i bili poraženi, a danas smo se dobro pripremili. Djevojke su sve uradile kako smo se dogovorile i čestitam im na prolasku u finale".

A tamo ih očekuje u nedjelju susret protiv šampionki iz Gruda, koje su u prvom polufinalu nadigrale Krivaju iz Zavidovića.

"Kup BiH je specifično takmičenje, isto ćemo ostaviti srce na terenu. Pripremali smo se i za ekipu Gruda, daćemo sve od sebe pa ćemo vidjeti", rekla je ona.

S druge strane, u banjalučkom taboru nisu mogli da objasne uzroke poraza protiv ekipe koju su dva puta pobjeđivale u prvenstvu. Milana Railić je sa četiri gola bila jedna od najboljih u "osicama", ali nije mogla da odgovori na pitanje šta je danas presudilo Borcu.

"Ne znam šta bih vam rekla. Ništa nam nije išlo, lopta nije željela da uđe u gol, mnogo grešaka, odbrana nije apsolutno funkcionisala, ništa nije bilo kako treba. Jednostavno, nismo bile kakve smo trebale da budemo", rekla je Railić.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Ipak, trener Banjalučanki Nikola Bijelić smatra da je i sam plasman na završni turnir uspjeh njegovog mladog tima.

"Uspjeh je i doći do finalnog turnira, protivnički golman je bio danas na nivou, a i u trenucima kad se lomila utakmica, imali smo slabu realizaciju. Na kraju još poneka tehnička greška što je rezultiralo porazom", rekao je Bijelić i složio se da su važnost meča, domaći teren i prevelika očekivanja uticala da se "svežu ruke i noge" njegovim igračicama.

"Vjerujem da jeste, to su mlade djevojke na koje utiče štošta. Realno jeste bila bitna utakmica, ipak je to polufnale Kupa BiH".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC