• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometni spektakl u Banjaluci: Rukometaši i rukometašice Borca spremni za borbu za trofej

Autor Haris Krhalić

Posljednjeg vikenda u maju RK Borac m:tel i ŽRK Borac biće domaćini finalnih turnira Kupa BiH.

 rk i žrk borac konferencija Izvor: Mondo/Haris Krhalić

Banjaluka će ovog vikenda biti centar bh. rukometa. Posljednjeg vikenda u maju RK Borac m:tel i ŽRK Borac biće domaćini finalnih turnira Kupa BiH. Kod muškaraca, u borbi za trofej još su ostali Leotar, Konjuh i Gračanica, a kod dama Grude, Krivaja i Hadžići. Sve utakmice će biti odigrane u dvorani Borik.

Prvog dana banjalučkog rukometnog vikenda, igraće se sva četiri polufinalna meča, dok su finala zakazana za nedjelju.

Direktor ŽRK Borac Darko Savić na današnjoj konferenciji za medije govorio o predstojećem turniru, a kako kaže radi se o jedinstvenom događaju.

„Ovo je zaista jedinstven događaj u svijetu rukometa, istog vikenda u istom gradu da su organizovane završnice kupa za rukometaše i rukometašice. Što se tiče same organizacije, sve smo završili i zaista nas čeka spektakl u svakom smislu. Organizvali smo i neke van rukometne stvari da bi privukli što više publike i da to bude doživljaj. Najavili su nam se ljudi iz drugih gradova, nadam se da će uživati u dvorani Borik“, rekao je Savić.

Kada je u pitanju borba za trofej, Savić ulogu favorita prepušta šampionu BiH - ekipi Gruda.

„Očekuju nas uzbudljive utakmice. Grude vidim kao blage favorite za osvajanje u odnosu na nas, tako i Hadžiće. Takav je bio poredak i u prvenstvu.Hadžići su nas u posljednjem kolu preskočili i zauzeli drugu poziciju, a mi smo završili kao treći. Djevojke su spremne, riješili smo neke sitne povrede“, zaključio je Savić.

U ime ekipe medijima se obratila rukometašica Ivana Bobić koja je imala problema sa zglobom, ali će i ona spremna dočekati završnicu Kupa BiH.

„Imali smo više vremena od ostalih ekipa da se pripremimo, da ispravimo greške i dodatno se spremimo. Mislim da nije bitno protiv koga igramo, ukoliko ispoštujemo dogovor i odradimo sve da možemo parirati svima i ostvariti pozitivan rezultat. Idemo korak po korak. Očekuje nas prvo meč sa ekipom Hadžića. Ne vidim razlog da opet ne ostvarimo dobar rezultat i ne dođemo do pobjede jer smo već jednom to odradili. Sada imamo još više motiva, treniramo jako, ali naravno prisutan je malo i umor. Mi se trudimo da motivišemo jedna drugu i podržavamo. Pozivam sve da nas podrže jer će biti sjajna borba za trofej“, rekla je Bobić.

Izvor: RK Borac m:tel/Facebook

Na današnjoj konferenciji se obratio i trener Borca m:tel Irfan Smajlagić koji ne krije ambicije ka osvajanju Kupa BiH.

„Smisao svake ekipe je da se bore za najviše ciljeve, osvajanje trofeja i napredovanje. Mi radimo u tom smjeru, iza nas postoji određen broj mjeseci mukotrpnog rada i mislim da smo stvorili podlogu da se možemo nadati svemu tako i osvajanju Kupa. Ne treniramo da pokušamo nego da damo sve od sebe u tom datom trenutku, a rezultati su posljedica toga. Nije problem protivnička ekipa, nego tvoji igrači odnosno na razina na kojoj će odigrati, motivacija, psiho-fizičko stanje... Kada si u situaciji da imaš ekipu koja je visoko motivisana i ima određeni kvalitet onda ni trofeji ne izostaju. Igramo u Boriku, eliminisali smo ekipu koja prvak države tako da imamo argumente da gajimo ambicije da osvojimo Kup“, rekao je trener crveno-plavih Irfan Smajlagić.

Izvor: Mondo/Haris Krhalić

Rukometaš Borca Vladan Đurđević se nada da pauza koju je imao njegov tim od posljednje utakmice neće napraviti problem njegovim saigračima te je pozvao navijače u Borik da dođu i podrže njegov tim.

„Sigurno da nas čekaju uzbudljive i teške utakmice. Borimo se za trofej, pozvao bih navijače da nam pruže podršku jer će sigurno i navijači ostalih klubova doći u Banjaluku da podrže svoj tim. Imali smo pauzu od 15 dana i nadam se da nismo igubili kontinuitet pobjeda koje smo ostvariili u prethodnom periodu. Radili smo dobro i kvalitetno trenirali nadam se da nas ta pauza neće omesti i da ćemo završiti sa uspjehom“, kaže Đurđević.

Iskusni golman Nebojša Grahovac u najavi meča govorio je negativnom nizu rezultata kojeg Borac ima protiv protivnika u polufinalu – ekipe Gračanice.

„Ove sezone smo izgubili u Gračanici, ovdje odigrali neriješeno. Imamo taj neki niz negativnih rezultat sa Gračanicom u posljednjih nekoliko godina, ali to sigurno ne mora ništa da znači. Spremali smo se i mislim da ispred cijele ekipe mogu reći da jedva čekam da istrčimo na teren i krunišemo ovaj mukotrpni rad u proteklih nekoliko mjeseci. Vrijeme je da naplatimo taj rad, izgubili smo titulu, međutim ostaje nam Kup. Ne bih pozivao navijače, jer mislim da je red da dođu. Da ne bude više navijača iz ostalih gradova nego Banjalučana, pošto su se oni malo ulijenili što se tiče sporta. Ovo je idealna prilika da dođu da nas podrže“, rekao je Grahovac.

Jedinstvena karta za sve mečeve prvog dana koštaće 5 KM, dok će za ulaznicu za finalne duele biti potrebno 7 KM. Takođe, kako je saopšteno, obje finalne utakmice prenosiće TV Arena sport.

KUP BIH – parovi i termini utakmica

Polufinale (subota, 25. maj):

ŽRK Grude – ŽRK Krivaja (13.30)

Leotar – Konjuh (16.00)

ŽRK Borac – ŽRK Hadžići (18.00)

Borac m:tel – Gračanica (20.00)

Finale (nedjelja, 26. maj):

Grude/Krivaja – Borac/Hadžići (15.00)

Leotar/Konjuh – Borac m.tel/Gračanica (20.30)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC