Ostali sportovi

Hrvatski fudbaler opet podržao Novaka Đokovića: Neka si im rekao! Bravo Nole!

Autor Nebojša Šatara

Srpski teniser Novak Đoković reagovao je na nepoštovanje navijača nakon pobjede protiv Kaspera Ruda u osmini finala Vimbldona, a njegova reakcija jako se dopala Dejanu Lovrenu, bivšem hrvatskom reprezentativcu.

Izvor: Profimedia/Imago/MORITZ MULLER/ALAMY LIVE NEWS

Nole je pregazio Danca (3:0) i izborio četvrtfinale, da bi poslije pobjede reagovao na česte provokacije publike londonskom grend slemu.

"Čestitam iz dubine duše svim navijačima koji su ostali ovdje i pokazali respekt prema igraču, u ovom slučaju meni, a svima koji su odabrali pokazati nepoštovanje - želim vam lakuuuuuuuuu noooooooć. Gooood niiight", rekao je najbolji teniser u istoriji.

Ta izjava se jako svidjela nekadašnjem fudbalskom reprezentativcu Hrvatske Dejanu Lovrenu, koji je na Instagramu podržao Novaka.

Defanzivac Olimpika iz Liona je u storiju podijelio fotografiju Đokovića i uz emodži aplauza napisao: "Goood night. Neka si im rekao. Bravo, Nole".

Izvor: Instagram/Dejan Lovren

Potom je Srbin na konferenciji za štampu upitan šta tu može da se uradi kada se navijači tako ponašaju.

Dobrih deset sekundi Đoković se zamislio šta da kaže, a onda je u svom maniru ponudio dug i sveobuhvatan odgovor koji dovoljno govori o njegovoj zabrinutosti za tenis: "Ne znam šta Vimbldon može da uradi po tom pitanju. U tim određenim trenucima, kada je publika platila svoje karte... Imaju pravo da budu tu i navijaju kako hoće. To je, znate... To kako odluče da se ponašaju ili podržavaju nekog igrača je samo do njih. Da, mogli biste da se prepirete sa glavnim sudijom ili kim god već da li treba da se uključe u određenim trenucima i smire sve na tribinama. Ali, ne mogu ja tu mnogo da uradi. Ne možete da izbacite cijelu jednu sekciju ili cijeli stadion jer se oni ponašaju tako ili pokazuju nepoštovanje. Tako je kako je. To je dio sporta", rekao je Nole.

"To je jedan od razloga što smo ovdje, zašto je turnir istorijski važan i zašto smo mi teniseri globalno prepoznati zbog navijača. To je zbog interesa koji imaju dok gledaju mečeve, plaćaju karte... Ja to poštujem. Pokušavam to da razumijem. Svi pravi teniski navijači poštuju igrače. Naravno da ćete podržavati jednog od dvojice. To je na njima. To je razumljivo. Imaju slobodu da izaberu koga će da vrate u meč. Ako neko pređe liniju, ja reagujem. To je ukratko i šta se desilo. Poslije meča rekao sam šta sam rekao", zaključio je Srbin.

Inače, Lovren je tokom zatvaranja Đokovića u Australiji za vrijeme pandemije korona virusa bio jedan od rijetkih sportista koji je podržao Novakovo pravo na slobodu izbora, a o svemu je govorio hrvatskim medijima kad je završio reprezentativnu karijeru.

Hrvatski fudbaler je rekao da se s Novakom čuje porukama na Instagramu, jedan drugom čestitaju na uspjesima, otkrivši i da je Đoković bio jedan od prvih koji mu je čestitao na osvajanju bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

"Ne mogu da lažem. Kažem, sve što je on prolazio i vidim tu neku nepravdu, ne mogu da ne podržim takvog čovjeka", izjavio je Lovren i dodao da još nije uživo upoznao Novaka.

"Još ne, definitivno bih volio, ali čovjek koliko je odsutan od kuće, ja odsutan. Ne znam kad ćemo se vidjeti, možda na nekoj fešti", zaključio je Lovren.