Ostali sportovi

Još jedan poznati teniser otkazao pred Olimpijske igre

Veliki Novakov rival neće igrati na Olimpijskim igrama

Izvor: Shutterstock

Danski teniser Holger Rune, sada 16. a prošle godine četvrti teniser svijeta, povukao se sa Olimpijskih igara u Parizu. Odluku o tome saopštio je na društvenoj mreži instagram.

"Zaista mi je žao što nisam u stanju da nastupim na Olimpijskim igrama. Tome sam se radovao i jedva sam čekao da budem dio toga. Igrao sam sa bolom u zglobu ruke i na šljaci i na travi i moram da sada ozbiljno shvatim preporuke ljekara. Pratiću Olimpijske igre od kuće i navijaću za sve danske sportiste, nadajući se i vjerujući da možemo da donesemo kući mnogo medalja iz Pariza. Napred Danska", objavio je Rune.

Rune se povukao nekoliko sati nakon što je lošu vijest cijelom svijetu saopštio i prvoplasirani na ATP listi, Janik Siner. I na ovaj način, poznati Novakov rival sklonio se bez borbe iz nadmetanja za olimpijsko odličje, i to nedugo nakon što je izgubio od Novaka Đokovića na Vimbldonu u tri seta - 6:3, 6:4, 6:2, u meču koji je obilježio veliki Novakov sukob sa publikom.

Đoković je tada zamjerio publici to što je prezime danskog tenisera "Rune" koristila na način kojim je istovremeno i navijano protiv Novaka. Rune je prošle godine igrao čak tri puta protiv Novaka, trijumfovao prvi put u Rimu, a onda je gubio na Mastersu u Parizu i na Završnom Mastersu. Nole je trenutno u seriji od tri pobjede protiv Danca, a u ukupnom skoru vodi 4:2 od 2021, kada su igrali prvi put.

Žrijeb za olimpijski turnir zakazan je za četvrtak, a borbe za medalju u tenisu počinju u subotu popodne.