Ostali sportovi

Srbija dobila 113. predstavnika na Olimpijskim igrama u Parizu!

Autor Dušan Ninković

Srpska delegacija u glavnom gradu Francuske bogatija za još jednog takmičara, a Mihail Kadžaja neočekivano dobija šansu da se bori za medalju.

Izvor: MN PRESS

Samo nekoliko sati prije zvaničnog otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, Srbija je dobila još jednog učesnika - rvač u kategoriji od 97 kilograma Mihail Kadžaja dobio je poziv da se pojavi na takmičenju u glavnom gradu Francuske i tako postao 113. predstavnik Srbije na najvećoj smotri svjetskog sporta.

Kadžaja je Gruzin koji se već nekoliko godina bori pod zastavom Srbije, a u Parizu će zamijeniti češkog predstavnika Artura Omarova koji se zbog povrede povukao sa takmičenja. Tako će Mihail imati priliku da po drugi put u karijeri brani boje Srbije na Olimpijskim igrama jer je već učestvovao u Tokiju, ali je tada ispao u prvoj rundi i sada će imati priliku da popravi utisak na najvećoj pozornici.

Predstavljajući Srbiju Mihail Kadžaja je osvojio dvije bronzane medalje na Svjetskim prvenstvima, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju na Evropskim prvenstvima, kao i bronzu na Mediteranskim igrama. U rvačkom timu Srbije društvo će mu praviti Hatik Cabolov, Aleksandar Komarov, Mate Nemeš, Stevan Mićić i Georgij Tibilov.

BONUS VIDEO: