Ostali sportovi

Nervni slom najbolje svih vremena! Poražena u Parizu, jedva se smirila na Olimpijskim igrama

Slavna Japanka imala velikih problema da prihvati realnost i poraz od Uzbekistanke.

Izvor: X/Yoyo_ame/printscreen

Japanska džudistkinja Uta Abe doživjela je šokantan poraz u kategoriji do 52 kilograma i neće uspjeti da odbrani olimpijski zlato koje joj je pripalo pre tri godine u Tokiju. Ovog puta od nje je bila bolja Uzbekistanka Dijora Keldijorova, koja je u posljednjem minutu borbe izvela nekoliko sjajnih poteza. Sve to slomilo je takmičarku iz Japana.

Neutješna Uta Abe plakala je pored borilišta, a u zagrljaju svog trenera napustila je arenu u kojoj se održavaju takmičenja. Djelovalo je da se Japanka nalazi na ivici nervog sloma, nikako nije mogla da se smiri i pomiri sa tim da joj ove godine neće pripasti najsjajnije odličje na olimpijskim igrama. Ovako je to izgledalo nakon njene borbe:

Uta Abe je u Tokiju osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 52 kilograma, a u toj disciplini ima četiri zlatne medalje sa Svjetskih prvenstava. Takođe, na IFJ Grend slemu osvojila je čak devet zlatnih medalja, a na IFJ Gran priju još četiri najsjajnija odličja - rijetko su se takmičenja završavala tako da njoj ne pripadne zlato.

Dijora nikada ranije nije osvojila medalju na Olimpijskim igrama, ali je tokom prethodne tri godine imala velike uspjehe - osvojila je dvije srebrne i jednu bronzanu medalju na Svjetskim prvenstvima, kao i brojna druga odličjna na kontinentalnim i lokalnim takmičenjima. Pogledajte kako je Dijora Keldijorova upisala pobjedu, što je jedno od najvećih iznenađenja u dosadašnjem dijelu džudo turnira na Olimpijskim igrama.