• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Južni Sudan i novi "plej" Partizana prijete Srbiji: Čuli pogrešnu himnu, pa srušili Portoriko

Kakva pobjeda Južnog Sudana, za istoriju na Olimpijskim igrama.

 Južni Sudan savladao Portoriko Olimpijske igre Izvor: ALEX PLAVEVSKI/EPA

Košarkaška reprezentacija Južnog Sudana pobijedila je Portoriko 90:79 u prvom meču grupe na Olimpijskim igrama u Parizu. Na taj način, Srbiji je postalo poznato ko je najopasniji u grupi pored Sjedinjenih Američkih Država, a posebno će morati da obrate pažnju na Karlika Džounsa, novog igrača Partizana.

Upravo je Džouns, inače Amerikanac iz Sinsinatija, bio najbolji akter svog tima sa 19 poena, šest skokova i šest asitencija, čime je nastavio da privlači pažnju ovog ljeta na sebe. Prethodno je u prijateljskom meču protiv SAD eksplodirao kada je uspio da zabeleži tripl-dabl učinak, dok je sada posebno u završnici pokazao zrelost i smirenost, pošto nije dozvolio Portoriku da se vrati u samoj završnici, kao prethodnog ljeta u Manili.

Možda je Južnosudance inspirisala i velika greška organizatora Olimpijskih igara u Lilu pošto su im pred početak meča, inače prvog u istoriji za ovu zemlju na košarkaškom turniru, pustili pogrešnu himnu. Već tada se vidjela odlučnost kod njih da pokažu da niko ne sme da ih otpisuje.


Dobar meč odigrao je i Šajok sa 15 poena, dok su dvocifreni bili još i Kuo i Omot sa po 12, odnosno Jok sa 11. Što se tiče Portorika, njihov najbolji igrač Hoze Alvarado je do poluvremena postigao 19 poena, međutim na 3,5 sekundi do kraja morao je iz igre zbog povrede. Djelovalo je da se neće ni vraćati, ali je stisnuo zube i nastavio da igra, doduše ne toliko dobro. Na kraju, 26 poena za zvijezdu Nju Orleansa.

Srbija danas od 17.15 igra protiv SAD, a zatim 31. jula je čeka meč sa Portorikom. Susret sa Južnim Sudanom je posljednji u grupi za "orlove" i biće 2. avgusta.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC