Ostali sportovi

Srbija opet oštećena na Olimpijskim igrama! Skandalozno pokraden još jedan srpski bokser

Autor Nebojša Šatara

Neverovato je kako ispadaju srpski bokseri i bokseke!

Izvor: RTS/Screenshot

Srpski bokser Vahid Abasov (27) izgubio je od Britanca Luisa Ričardsona na Olimpijskim igrama u Parizu, u kategoriji do 71 kilogram. U osmini finala srpski borac nije uspio da prođe iako je zadao niz konkretnih udaraca rivalu i opet je konačna odluka sudije bila 3:2 u odnosu na Ostrvljanina. Ponovo će izbiti skandal!

Sudija iz Maroka je dao prednos Abasovu 30:27, a sudija iz Uzbekistana je bodovao 29:28 za srpskog boksera, dok su arbitri iz Slovačke, Šri Lanke i Češke bodovali 29:28 za Ričardsona.

Nakon što je ranije danas Natalija Šandrina skandalozno eliminisana, i oko meča Vahida Abasova biće mnogo pritužbi. A, Olimpijski komitet Srbije već je uložio žalbu nakon njene borbe! Sigurno će opet biti otvoreni slučajevi i poslije ove borbe, u kojoj je Abasov izvjesno oštećen.

Sa druge strane, vjerovatno nije ni potrebno podsjećati na to koliko je srpski džudista Nemanja Majdov bio ljut zbog diskalifikacije iz borbe prije nego što je i stigao da pokaže šta zna na Olimpijskim igrama. Oglasio se Majdov na Instagramu poslije svega i uputio niz uvreda organizatorima!

Ko je Vahid Abasov?

Vahid Abasov ima 27 godina i bori se za Srbiju od 2021. "Od prvog dana nismo imali dilemu, znali smo da pored Rusije samo grb Srbija može da bude na našim grudima. Kada smo dobili tu mogućnost, da dođemo u ovu divnu, plemenitu zemlju, ljudi toplog srca, sa dušom, odmah smo odgovorili sa DA. Svi smo dobili srpske pasoše, živimo u Srbiji, učimo jezik intenzivno i prija nam. Stopili smo se sa ovom rajskom zemljom i imamo namjeru da ostanemo da živimo ovdje i radimo ovaj naš posao"

(MONDO)