Ostali sportovi

Novak je već donio odluku: Čeka ga pregled, ali doktora neće poslušati!

Autor Bojan Jakovljević

Najbolji teniser svih vremena pokušaće da donese medalju Srbiji čak i ukoliko bude osjećao bolove, a doktori predlagali pauzu.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Novak Đoković je zabrinuo navijače kada se tokom četvrtfinalnog meča na Olimopijskim igrama u Parizu požalio na bolove u koljenu. Svi su se odmah sjetili Rolan Garosa i povlačenja sa turnira nakon povrede meniskusa, ali sada djeluje da to neće biti slučaj. Iako još nema zvanične potvrde - Novak Đoković će igrati polufinale Olimpijskih igara!

U jednoj od prvih izjava nakon meča u kojem je savladao Stefanosa Cicipasa i tako obezbijedio sebi dvije šanse za medalju u Parizu, Novak je istakao da nema dilemu! Tada još nije znao težinu povrede, ali je bio svjestan da je to jedna od rijetkih prilika da donese medalju Srbiji, a vjerovatno i njegov posljednji pokušaj da se okiti zlatom sa Olimpijskih igara!

"Čak i ako doktor kaže da nije u redu, vjerovatno ću izaći na teren i pokušati. Ovo je veoma rijetka šansa da se borim za medalju za svoju zemlju, tako da ću učiniti sve što je moguće u naredna 24 časa da se dovedem u poziciju da se borim za medalju za Srbiju", izjavio je Novak Đoković u četvrtak kasno uveče u Parizu.

Podjsećamo, Novak Đoković je na terenu istakao da ga je bol podsjetio na prethodni turnir odigran na istom mjestu, kada je morao da se povuče sa Rolan Garosa zbog povrede meniskusa. Magnetna rezonanca pokazala je da mora na operaciju kako bi bio spreman za Olimpijske igre, ali sada je istakao da se nada kako ovo nije obnova iste povrede.

Novak je protiv Stefanosa Cicipasa imao problema početkom drugog seta kada je Grk osvojio četiri gema u nizu, ali je nakon pomoći ljekara i tableta protiv bolova napravio veliki preokret. Prvo je stigao do izjednačenja, zatim set odveo u taj-brejk, a na kraju je i savladao grčkog tenisera za plasman u polufinale Olimpijskih igara.