• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak pobijedio, a nije se ni nasmijao! Pred njim je noć strepnje u Parizu - sve podsjeća na poznati košmar!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković priznao je da je zabrinut i da još uvijek ne zna da li će igrati polufinale Olimpijskih igara...

 Novak Đoković povrijeđen na Olimpijskim igrama kao na Rolan Garosu Izvor: Kurir/Dado Đilas

Znate kako u životu imate momente koji se dogode i koje zauvijek pamtite, bilo da su lijepi ili oni ne toliko lijepi. Jedan takav momenat bio je 4. juna ove godine kada sam kao izvještač MONDA bio u Parizu i izvještavao sa Rolan Garosa. Taj slobodan utorak sa kolegama sam iskoristio da malo prošetamo gradom, uvjereni da će Novak Đoković sigurno da igra u četvrtfinalu protiv Kaspera Ruda.

Nažalost, dogodilo se upravo suprotno. Ispred čuvene katedrale "Notr Dam" stigla je potvrda od strane organizatora da se Srbin povukao i da Rud bez borbe ide u polufinale. Dan kasnije Đoković je operisan baš u Parizu i onda je krenuo u oporavak i rehabilitaciju i kasnije zaigrao na Vimbldonu i stigao do finala.

Čemu ovoliki uvod i zašto baš ovo spominjem? Zato što sam doživio "deža vi" ili kako bi se prevelo na srpski "već viđeno". Đoković je pobijedio Stefanosa Cicipasa, ali sa povredom koljena. Opet se okliznuo na pariskoj šljaci i opet je sa bolnom grimasom bio na terenu. Tražio je pomoć ljekara, uzeo je tabletu i uspio da pobijedi.

Identična stvar dogodila se na meču protiv Franciska Serundola u osmini finala Rolan Garosa. Tada se okliznuo, povrijedio koljeno i zbog kog je par dana kasnije išao "pod nož". I na konferenciji posle tog meča je srpskim medijima rekao da je zabrinut, da ne zna šta će biti i da ide na dodatne preglede i da od ljekara sve zavisi...

NOVAČE, VJERUJEMO!

Sve to podsjeća na ovo što je rekao po završetku meča sa Grkom. Opet podsjeća na to. Samo se sada svi nadamo da će ishod da bude drugačiji. Da ipak stvari nisu toliko ozbiljne i da će moći da izađe na teren u petak u 19 časova protiv Lorenca Muzetija. Znajući Novaka, njegovu borbenost i veliku želju kada igra za Srbiju, djeluje da će se naći na terenu i da će bar da proba da se bori.

Nole, podrška je tu, cijela Srbija je uz tebe i nadamo se da će doći do borbe za zlato. Još jedna dobra vijest u vezi sa mečom sa Muzetijem je to što će, ako ga pobijedi, imati slobodan dan u subotu i vrijeme da se oporavi za finale. U drugom polufinalu je favorit Karlos Alkaraz koji igra protiv Feliksa Ože-Alijasima (Kanada).

Da podsjetimo i šta je Novak rekao odmah poslije meča sa Grkom...

"Zabrinut sam jako, iskreno. Ne znam šta bih mogao da vam kažem. Meč jesam završio, bol je popustio, bio je jak i oštar. Jedno dva gema, da li sam se okliznuo ili udario, ne znam ni sam. Sve je ličilo kao na Rolan Garos i meč sa Serundolom, pa sam dan kasnije saznao za tešku povredu. Ne znam šta bih rekao, zabrinut sam", rekao je Novak za RTS.

Pogledajte

00:49
Novak Đoković povreda
Izvor: RTS
Izvor: RTS

(MONDO - Nemanja Stanojčić) 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC