Ostali sportovi

Mali vaterpolista "ukrao šou": Brat najbolji golman u državi, Vasilije na krovu slavio zlato "orlova"!

Autor Goran Arbutina

Zanimljiv detalj sa slavlja u Banjaluci.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu i tako potvrdila da uprkos smjeni generacije, ni promjeni selektora i dalje dominira ovim sportom.

Treće uzastopno zlato na Olimpijskim igrama burno je proslavljeno širom Srbije, ali i u Republici Srpskoj, gdje je najveselije bilo u Banjaluci, gdje se okupio veliki broj građana.

Stotine Banjalučana izašli su na ulice, a veliki dio njih prodefilovao je banjalučkim ulicama u automobilima okićenim srpskim trobojkama.
Tokom proslave na ulici u blizini banjalučkog Trga Krajine jedan od najveselijih bio je i dječak na krovu automobila, koji se okićen srpskom zastavom radovao uspjehu srpskih vaterpolista.

Vrlo brzo saznali smo da na proslavu nije došao nimalo slučajno, jer je iz vaterpolo porodice. braća Luka i Viktor već nižu uspjehe, a i on sam je već vaterpolista, igra na poziciji golmana i nada se da će jednog dana ponoviti uspjeh golmana srpske reprezentacije Radoslava Filipovića ili bar brata Luke.

Sedamnaestogodišnji Luka već je osvojio titulu šampiona BIH u kadetskoj i seniorskoj selekciji, titulu prvaka Republike Srpske i vicešampiona BIH u juniorskoj selekciji i proglašen je za najboljeg golmana seniorskog prvenstva BIH za sezonu 2023/24.

Uspješan mladi vaterpolista je i srednji brat Petar (8), a kako on i Luka danas nisu bili u Banjaluci, na proslavi olimpijskog zlata "delfina" osvojenog u Paritzu "zamijenio" ih je najmlađi brat Vasilije.

"Braća su mi u Beogradu, tamo trenutno treniraju. Najbolji smo, Srbija je najbolja", rekao nam je mali Vasilije. Pratio je i proslavio i zlato Novaka Đokovića i uspjehe ostalih srpskih sportista, ali ipak nema dilema šta je za njega sport broj jedan.

"Vaterpolisti su najbolji! I ja sam vaterpolista, ja ću biti golman", dodao je Vasilije koji je svojom pojavom na parkiranom automobilu uz muziku sa zvučnika zabavljao i ostale Banjalučane.

Pogledajte kako je bilo u Banjaluci tokom današnje proslave zlatne medalje srpskih vaterpolista!

Tagovi