Ostali sportovi

Himna "Kosova" usred dvorane Srbija u Istočnom Sarajevu!? Oglasio se Džudo savez RS: "Prijetili su kaznama!"

Autor Dragan Šutvić

Nezapamćen skandal desio se u Istočnom Sarajevu.

Izvor: Youtube/ BN TELEVIZIJA

Kakav skandal u Istočnom Sarajevu! Na Balkanskom prvenstvu u džudou u dvorani "Srbija", koja se nalazi na trgu "Srbija" intonirana je himna tzv. "Kosova". Na takmičenju na kome učestvuje oko 150 takmičara bili su i predstavnici ove samoproglašene države, a baš zbog toga Srbija je odbila da se takmiči.

Nakon što je himna "Kosova" intonirana saopštenjem se oglasio Džudo savez Republike Srpske. Oni u svom obraćanju navode da su mroali da prate pravila Evropske i Svjetske džudo federacije i da je u protivnom sluhedila kazna za sportiste. Pročitajte saopštenje u potpunosti.

"S obzirom da je glavni problem na održanom prvenstvu Balkana za seniore intonacija himne i učestvovanje reprezentacije (tzv.) Kosova dužni smo dati pojašnjenje javnosti. (Tzv.) Kosovo je stalna članica Evropske, Svjetske džudo federacije kao i Međunarodnog Olimpijskog komiteta i kao takvi stekli su pravo učešća na svim takmičenjima u organizaciji gore navedenih institucija. Organizator Međunarodnog takmičenja dužan je da se strogo pridržava pravila koje je naložila Evropska i Svjetska džudo federacija. Ukoliko se prekrši pravilo od strane navedenih institucija organizator takmičenja kao i savez suočiće se sa rigoroznom kaznom koja može biti i isključenje iz Evropske i Svjetske džudo federacije što bi bilo pogubno za sport i sportiste Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Džudo savez Republike Srpske i Bosne i Hercegovine upoznaće Evropsku i Svjetsku džudo federaciju i tražiti da se incijatori svih negativnosti na prvenstvu Balkana za koje imamo dokaze sankcionišu jer su nanijeli nemjerljivu štetu najuspješnijem sportu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine", stoji u saopštenju.

Himna Kosova u dvorani Srbija
Izvor: Youtube/BN TELEVIZIJA

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!